• Forside

Englands GP - 1. frie træning: Vettel hurtigst

Første frie træning på Silverstone, blev i dag afviklet med en vis spænding, efter FOTA tidligere i dag, meddelte at de vil starte en ny Formel serie op og dermed bryde Formel 1 monopolet.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 19/6 2009 klokken 12:06

Selvom der var spænding omkring banen, som følge af FOTA-udmeldingen, bød første frie træning traditionen tro på megen stilstand den første halve time, eller for at være helt præcis, så gik der 31 minutter, inden den første tid blev sat.

Men så var det også som om der var gået hul på bylden, for kun 10 minutter senere, havde 16 ud af de 20 køre sat en tid, med Ferraris Felipe Massa som hurtigste mand.

Kun 5 minutter efter, var det Williams Nico Rosberg, der satte sig på den hurtigste omgangstid, med en tid der var næsten 7 tiendedele sekund hurtigere end Massas, men kun 5 hundrededele sekund hurtigere end Mark Webber, der på dette tidspunkt var den hurtigste Red Bull kører.

Kort efter viste Webber, at han er på vej tilbage i storform, ved at sætte en tid der var hele 8 tiendedele hurtigere end Rosbergs tid. Rosberg fik et slag mere, da den anden Red Bull kører, supertalentet Sebastian Vettel også smuttede hurtigere rundt på den britiske bane.

Noget overraskende, markerede hjemmebane holdet Force India sig fremme i spidsen af feltet, med Adrian Sutil, helt fremme på tredjepladsen, dog næsten 6 tiendedele langsommere end Webber.

Der skulle gå næsten en time inde i træningen, inden publikum skulle få deres hjemmebane favorit at se. 54 minutter, for at være helt eksakt, inden Jenson Button trillede ud på banen i Brawn GP raceren.
Det samtidig med, at Jarno Trulli satte Toyotaen frem på den foreste pedistal, med en hurtigste tid, der var næsten 3 tiendedele sekund hurtigere end Webber, der også blev sat tilbage af Rubens Barrichello i den anden Brawn GP racer.

For McLaren ser det ud til at blive et svært løb der er i vente. Kovalainen og Hamilton befandt sig nede på 17 og 18 pladsen, efter den første times træning, mere end 2 sekunder langsommere end den hurtigste.

McLaren har valgt at lade Hamilton kører uden KERS i denne weekend, noget der ikke ser ud til at gavne dem, dog rykker Hamilton op på ranglisten, uden at imponere. Han er nu ”kun” 1,3 sekund langsommere end Trulli, der holder fast i hurtigste omgang.

Med 25 minutter tilbage af træningen, rejser publikum sig for at hylde Jenson Button, der nu er hurtigste mand i Brawn GP raceren. Efter kun at have været på banen i 10 minutter. Hvorfor dog spilde tiden!

1. pladsen holdt dog ikke længe for den engelske Brawn GP kører. Australske Mark Webber ville det anderledes og beviste, at vi kan forvente os store ting fra Red Bull i denne weekend, ved igen at sætte hurtigste tid. Tiderne nærmer sig nu kraftigt 1.19.

Vettel kører også utroligt hurtigt og overgår faktisk Webbers tid, men Webber klokken nu den første tid i 1.19 området. Der er gang i Red Bull, der er pænt meget hurtigere end Jenson Button. 8 tiendedele er Webber hurtigere end hjemmebane helten.

Ferrari startede med at markere sig helt fremme, for derefter at falde hele vejen ned gennem feltet. Men Massa er nu på banen og beviser straks, at de er ved at finde formen igen, ved at rykke op på 4. pladsen, lige efter Rubens Barrichello, hvorved de to sætter Button to pladser ned, på 5. pladsen.

Bagerst i feltet, ser det rigtigt skidt ud for Toro Rosso, der har begge deres biler bagerst i feltet, mere end to et halvt sekund langsommere end den hurtigste, Webber i søsterbilen. Når det så er sagt, rykker Bourdais 7 pladser frem, dog fortsat 1,7 sekund efter Webber.

Fernando Alonso befinder sig tilsyneladende godt på den engelske bane, og har formået i al ubemærkethed at sætte Renaulten frem på den hidtil 4. hurtigste tid. Dog næsten 8 tiendedele sekund efter Webber, der holder fronten med 7 minutter tilbage af denne første træning.

Hamilton og Räikkönen rammer hinanden, da finnen bliver overrasket over britens pludselige nedsatte tempo, da Hamilton skal til at gøre sig klar til at kører en hurtig omgang.

I de døende sekunder, bytter de to Red Bull racere plads, da Vettel sætter en fantastisk tid, der er næsten tre tiendedele sekund hurtigere end Webbers hidtil hurtigste.

Mest bemærkelsesværdigt er det dog, at Vettel er hele 82 hundrededele sekund hurtigere end nummer tre, Jenson Button i Brawn GP.
De to Red Bull biler, er også de eneste der er under 1.20 tider.

Vi vender tilbage med 2. Frie træning, senere i dag.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER