• Forside

Fuji ude

Den Toyotaejede japanske racerbane, Fuji Speedway, har i dag annonceret at de ikke ser sig i stand til at afholde det japanske Formel 1 Grand Prix i fremtiden, hvilket sætter afvikling af et japansk F1-løb under pres.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 7/7 2009 klokken 15:07

I år er det den Hondaejede Suzuka-bane, der igen ligger asfalt til det japanske Formel 1-Grand Prix, efter det blev vedtaget, at Suzuka og Fuji banerne skulle deles om afholdelse af løbet i østen.

Men nu er Suzuka igen alene tilbage som kandidat til afvikling af det traditionsrige japanske Formel 1 Grand Prix, efter Fuji Speedway meddelte, at de af økonomiske årsager ikke ser sig i stand til at afholde løbet som planlagt i 2010.

”Set i lyset af den nuværende økonomiske situation og at det ikke ser ud til at blive bedre lige med det samme, ser vi os ikke i stand til fortsat at afholde det Japanske Formel 1 Grand Prix,” kom det i dag i en udtalelse fra Fuji Speedway.

Mark Webber og Sebastian Vettel side om side under en sikkerhedsbilperiode. Japan 2007

Fuji lagde for første gang asfalt til et Formel 1 Grand Prix tilbage i 1976 og var tilbage igen året efter. Indtil 2007 var det Suzuka, der stod for løbet i øst.

I 2007 og 2008 var det Fuji Raceway, med det våde bjerg Fuji i baggrunden, der stod for Japans Grand Prix, mens det var planen, at de efterfølgende skulle skiftes med Suzuka, der afholder løbet i år.

Men som første gang Fuji afholdt Formel 1-løb, blev det igen kun til to løb.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER