• Forside

Vil Alonso være teamejer?

Giancarlo Fisichella har et, ex-F1 kører Tiago Monteiro har et. Nu vil Fernando Alonso også have et. Den tidligere dobbelte verdensmester vil have sit eget team med masser af kræfter, og helt uden FIA kan blande sig.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 14/7 2009 klokken 12:07

Den cykelglade Fernando Alonso, som du måske kan huske brugte en del af vinteren med at træne med sidste års Tour de France-vinder Carlos Sastre, vil etablere sit eget team.

I modsætning til hans kolleger, vil motorerne være tæt på næsten co2-neutrale og brændstoffet så rent, at biler ikke kan køre på det.

Alonso er ved at etablere et cykelhold, som den spanske bank Santander skal være hovedsponsor for. Ambitionerne er store, og som kaptajn for holdet går Fernando Alonso efter landsmanden Alberto Contador.

Fernando Alonso med Carlos Sastre

Et godt valg skulle man mene, og selv om Alberto Contador overfor den franske avis ’Sud-Ouest’ afviser et skifte, så kan det sagtens ske.

Alberto Contador kører på hold med den tilbagevendte Lance Armstrong, og selv om Contador er holdkaptajnen, så er Armstrong ikke på samme måde en holdspiller.

”I øjeblikket koncentrerer jeg mig om dette løb, der varer to uger endnu og jeg er under kontrakt med Astana. Vi får se i fremtiden.”

Fernando Alonsos manager, Luis Garcia Abad, afviser dog al snak om et cykelhold.

”Der er intet planlagt og intet på tegnebrættet. Ingenting overhovedet.”

Santander som Alonso bragte med til McLaren, og som skulle være på vej til Ferrari sammen med den spanske kører skal være hovedsponsor for Alonsos cykelsatsning.

Både spanske og italienske aviser skrev om dette i weekenden, og mindst en dansk avis har også bragt nyheden.

Fernando Alonso overværede prologen, der blev afviklet på dele af Formel 1-layoutet i Monaco fra passagersædet i en følgebil.