• Forside

F1 på Silverstone

Mørke skyer er ved at samle sig over Donington, og Silverstone skal måske alligevel være vært for Englands Formel Grand Prix.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 19/7 2009 klokken 17:07

De kommende 17 britiske Formel 1 Grand Prixer skal køres på Donington Park. Det var i hvert fald meningen. Nu ser det imidlertid ud til at planerne godt kan blive ændret.

Folkene bag Donington har haft mere end svært ved at skaffe midlerne til at få projektet op at køre, og Bernie Ecclestone har nu givet dem indtil september til at få økonomien til at hænge sammen.

Skulle det ikke lykkes, har Ecclestone afsløret at løbet vil komme tilbage i hænderne på Silverstone, dog muligvis på en deleordning som vi kender det fra tyskland, hvor Nürburgring og Hockenheim skal dele, og som det var planen i Japan, hvor det skulle gå på skift mellem Fuji og Suzuka.

Silverstone Racing Circuit

I Tyskland og Japan har det dog ikke fungeret helt efter hensigten, idet Fuji har trukket sig og Hockenheim er i alvorlige problemer med at kunne afholde løbet.

Ledergruppen bag Silverstone er da heller ikke henrykte over ideen med at skulle deles.

Præsidenten for BRDC, og tidligere Formel 1 verdensmester, Damon Hill, udtaler, at det er en fornærmelse, som kun har til hensigt at smide flere penge i Bernie Ecclestones lommer.