Europas Formel 1 GP. 1. frie træning. Barrichello hurtigst

Efter en lang sommerferie, blev Formel 1 bilerne igen sendt på banen, her klokken 10 til morgen i den spanske by Valencias gader. Hurtigste mand var Rubens Barrichello i Brawn GP raceren, der viste at være tilbage i toppen.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 21/8 2009 klokken 11:08

Så blev det endelig tid igen. Tid til at se og ikke mindst hører de skønne Formel 1 biler, der efter en lang sommerpause skulle vise, at de ikke havde glemt alt omkring Formel 1, på Valencias asfalt.

Ny mand i feltet, er Grosjean, der stiller til start for Renault i stedet for den fyrede Piquet Jr. Det bliver spændende at se, om han kan følge trop og lave en lige så solid førsteindsats, som vi så fra Alguersuari i Ungarn.

Førstemand på banen, var som så ofte før, Red Bull køre Sebastian Vettel, som hurtigt fik følge af de fleste andre biler i feltet, dog alle kun for at foretage en installationsomgang.
Kun Lewis Hamilton lader ikke til at have travlt med at komme ud på sin første omgang i McLaren Mercedes raceren. Hele 19 minutter af denne første træning, skulle der gå inden han orkede at kører en enkelt omgang.

STR køre Alguersuari var første mand til at sætte en tid, der dog på ingen måde imponere, mens Grosjean tager første tur ud i Renaulten, for at sætte sin første tid.

Inden træningen, har McLaren valgt at pille deres KERS af, således at det nu kun er Ferrari der kører med den meget omdiskuterede teknologi, som der inden sæsonen var så megen hype om, men som for de fleste hold, har vist sig som værende et totalt flop.

Ud over Grosjean som ny i feltet, har vi også Ferraris reserve, Luca Badoer, der ikke har det så nemt på banen og hurtigt klokker tider der er mere end et sekund langsommere en Kimi Räikkönen i den anden Ferrari.

Meget overraskende rykker Nick Heidfeld op som hurtigste mand i BMW Sauber raceren, efter de første 40 minutter af denne første træning, som har vist sig at byde på bemærkelsesværdigt dårligt vejgreb. Noget som dog løbende bliver markant bedre, efterhånden som der bliver kørt mere gummi i banen.

Fernando Alonso er også ude og bevise, at hans Renault er hurtig, da han sætter en ny bedste tid. Vi kan dog godt forvente, at de vil blive slået en del gange, nu hvor det er tydeligt, hvor hurtigt banen bliver hurtigere.

Efter 46 minutter af denne første træning, mener Jenson Button, at det må være tid til, at se, hvor hurtig Brawn GP raceren er, efter den er blevet opdateret en del, her op til Europas Formel 1 Grand Prix.
Men inden Button bliver noteret for en tid, beviser Adrian Sutil, at Force India opdateringerne virker, da han sætter den hidtil tredje hurtigste tid.


Noget tyder på, at Brawn opdateringerne virker. Button rykker hurtigt frem som den hurtigste, og det varede ikke længe, før Barrichello, som nu er ene om at repræsentere Brasilien, rykker hans Brawn GP raser helt frem i front.

Også McLaren viser gode takter. Om det er den truende fyreseddel der har fået Kovalainen til at yde lidt ekstra, eller om det er bilen der er blevet markant bedre, kan vi kun gætte om, om alt er, så er Kovalainen nu med helt fremme.

Værd at bemærke er det dog, at der er nogle hold, det absolut ikke fungere for, herunder debutanten Grosjean, der befinder sig nede på en 18 plads,
På dette tidspunkt, er der hele 4 sekunder mellem den hurtigste og langsomste tid.

Med kun fem minutter tilbage af denne første frie træning, er det fortsat Rubens Barrichello der er hurtigst, foran Lewis Hamilton, Kovalainen, Button, Vettel, Sutil, Nakajima, Webber, Alonso og Kubica, der endelig lader til at have fået lidt skub i BMW Sauberen.

Toyota, der så ud til at have det godt, da denne træning startede, er nu faldet helt gennem feltet, hvilket de næppe er synderligt tilfredse med.
En anden der heller ikke er tilfreds, er Luca Badore, der slet ikke har formået at sætte en tid, der retfærdiggøre hans chance for et Formel 1 sæde. Sidst i feltet er ikke godt nok. Dog er Räikkönen kun placeret som nummer 10, hvilket han næppe er meget mere tilfreds med.

Rubens Barrichello slutter hurtigst i Brawn GP raceren, men det var McLaren der viste mest.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kimi har ikke besøgt Felipe Vettel forlænger med Red Bull »