• Forside

Belgiens GP: 2. frie træning

Første frie træning, startede tørt, men endte meget vådt. Anden træning blev noget anderledes, med tørvejr hele vejen, men koldt og udfordrende. Hamilton endte som hurtigste mand, tæt forfulgt af Glock og Webber.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 28/8 2009 klokken 15:08

Efter en våd 1. træning her til formiddag, hvor Trulli var hurtigste mand i tørvejr og Fisichella hurtigst i regn, ser vi nu frem til at få en mere retvisende træning, hvor det ser ud til at vi får en tør træning. Om det holder, er straks mere tvivlsomt, hvilket betyder, at vi kan forvente mange biler på banen fra starten.

For en gang skyld, er det ikke en racer med en rød tyr, der rykker først ud på banen, men Kovalainen i den sølvgrå McLaren, dog tæt forfulgt af de to italienske røde tyre, med Buemi og Alguersuari.

Efter 2 minutter, er a 18 biler på banen. Kun Barrichello og Vettel bliver i pit. Tilmed fortsætter de fleste direkte ud på deres første flyvende omgang. Der skal ikke spilles tid i dag.

Alonso sætter en hurtig tid, men inden den kan blive overgået, bliver træningen afbrudt.
Rødt flag.

Træningen er angiveligt afbrudt som følge af vragrester i Blanchimont kurven. Angiveligt fra Badoers racer.

9 minutter over 14, er træningen igen kørende. Så der var ikke tale om et stort problem, men angiveligt en lås eller noget i den retning, fra Badoers Ferrari.

Noget tyder på, at Toyota har det bedre på Spa, end det vi så fra dem i Valencia. Trulli rykker op på anden pladsen, lige efter Alonso.
Men den holder ikke længe, Webber rykker nu op som hurtigste mand.

Jenson Button, der selv har meldt ud inden dette løb, at han skal til at højne sin indsats igen, lader til at have det svært igen i denne weekend. Er det hele ved at falde fra hinanden for briten.
Rubens Barrichello har derimod virkelig gang i sin Brawn GP racer, selvom han ikke sætter en hurtig tid, som følge af et lille spin.

Lewis Hamilton rykker nu sin McLaren med den nye diffuser op forrest i feltet, samtidig med at Sebastian Vettel som den første afprøver de bløde dæk. Det bliver dog ikke til en bedre tid end en 5. plads.

Der bliver virkelig kæmpet på banen. Man skulle nærmest tro det var kvalifikationen vi allerede havde gang i. Alonso rykker nu op i front, mens Badoer, ikke overraskende, nu er langsomste mand i feltet, igen.

Efter den første halve time, er Alonso hurtigste mand, tilmed med et pænt hul på tre tiendedele sekund, ned til Hamilton og Webber, der har det langt bedre her i anden træning, end i den første, hvor han endte i den kedelige ende af feltet.
Også Kimi Räikkönen vil være med og rykkede lige op på en 4. plads, som han omgangen veksler til en 2. plads.

Nu er det så Webbers tur til at vise sig. Han rykker i front af feltet, med Red Bull raceren.
Button ligger og roder rundt nede på en 14. plads.

Mens Webber holder fast i føringen, rykker Jarno Trulli op på tredjepladsen i Toyotaen. Det ser markant bedre ud for dem her på Spa, end det vi så i sidste uge.
Omgangen efter rykker han op på andenpladsen. Webber lader til at være for hurtig for italieneren, her hvor halvdelen af denne anden træning er overstået.

Force India har endnu en god weekend. Sutil rykker op på tredje pladsen, samtidig med Grosjean afprøver off track køreegenskaberne på Reanulten.

Webber holder teten, mens de to Toyotaer med Glock og Trulli presser på fra de efterfølgende pladser.
Webber lader dog ikke til at ville finde sig i det og kommer på banen igen, denne gang på de bløde dæk, med en halv time tilbage af dagens sidste træning.

Med en suveræn placering i bunden af tidsskalaen, er der ikke meget der tyder på at Badoer får flere Formel 1 chancer. Han er hele 9 tiendedele sekund fra 19 pladsen, hvilket ikke kan være godkendt. Men det er ikke kun Badoer der har problemer. Også de to Brawn GP kørere har det svært på den kolde bane. De befinder sig nede som nummer 13 og 15, med Button forrest af de to, med 20 minutter tilbage af træningen.

Kimi Räikkönen er på banen for at hjælpe Badoer med at finde lidt fart. Det bliver spændende at se om det lykkes for Italieneren.

Med 12 minutter tilbage, lykkes det for Glock at rykke forbi Webber. Så nu er Toyota i front. Foran Red Bull.

Rubens Barrichello har mere fart i Brawn GP raceren, her mod slutningen, men balancen er ikke på plads og han roder nu rundt nede på en 12 plads.

Med to minutter rykker Hamilton i front, en placering han holder hele vejen til det ternede flag.



OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.