• Forside

FIA intensiverer Renault undersøgelsen

Der er kommet beskyldninger frem om, at Renault skulle have bedt Piquet om at køre i barrieren i Singapore sidste år, hvilket resulterede i at sikkerhedsbilen kom på banen, og Alonso i sidste ende løb med sejren.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 4/9 2009 klokken 11:09

Det er meget grove beskyldninger, der er kommet mod Renault, og især Flavio Briatore, fra en anonym kilde i Brasilien, som menes at være Nelson Piquet, vedrørende påstanden om, at Piquet fik ordre på, at sikre en sikkerhedsbil periode.

Udmeldingen om, at det er Nelson Piquet der er kommet med udtalelserne, er således ikke bekræftet, da der er tale om en anonym kilde, der til for nylig var tilknyttet Renault og har bopæl i Brasilien.

Om alt er, så har FIA taget beskyldningerne til sig, hvorfor de har nedsat et udvalg, der skal kikke nærmere på forløbet og snakke med udvalgte medarbejdere hos Renault, herunder Fernando Alonso og Pat Symonds.
Begge blev interviewet flere gange under Belgiens Formel 1 Grand Prix, af FIA, i sidste weekend.

Bernie Ecclestone og Renault teamchef Flavio Briatore

Bernie Ecclestone, der ejer rettighederne til Formel 1, er mildest talt oprørt over beskyldningerne, som han er bange for vil ende med at sende Renault ud af sporten, uanset om de bliver dømt eller ej.

”Disse beskyldninger kan Renault ikke have siddende på sig, hvilket kan få dem til at følge Honda og BMW ud af sporten,” kom det surt fra Onkel Bernie, der endnu engang på se sit Imperium vakle.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER