• Forside

Andy Soucek tog F2-titel og Williams F1-test

Den spanske kører Andy Soucek, der var holdkammerat til Christian Bakkerud i GP2-serien 2007, tog i går den første Formel 2-titel i 25 år, og den første titel i det nye F2-mesterskab. Førstepræmien er en test for Williams F1.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 20/9 2009 klokken 08:09

Der skulle gå 25 år før Mike Thackwell mistede den F2-titel, som han vandt i 1984. I går blev den spanske kører, Andy Soucek, nemlig ny indehaver af F2-titlen, og det på trods af, at der stadig resterer 3 løb i mesterskabet.

Et mesterskab som Andy Soucek i den grad har domineret. Ud af de første 13 løb har han kun engang kvalificeret sig dårlige end plads 6, og løbene har været endnu flottere. Fire sejre, en enkelt DNF og en 17. plads.

Andy Soucek deltager i F2

I de resterende løb er han ikke slutter dårligere end en fjerdeplads.

Selve mesterskabet har været præget af Red Bulls juniorkørere. Efter de første 13 løb er det Red Bull juniorkørerne Robert Wickens fra Canada, Mikhail Aleshin fra Rusland og Mirko Bortolotti fra Italien, der besidder plads to til fire.

Andy Soucek sagde efter titlen var en realitet:

”Jeg er virkelig, virkelig glad. Jeg ønskede at tage mesterskabet ved i det mindste at komme på podiet, så jeg er begejstret over at have sluttet treer.”

Andy Soucek vandt F2-titlen og en Williams F1-test

Med titlen vandt Andy Soucek som bekendt en Williams F1-test. Patrick Head udtalte til Reuters:

”Vi ser frem til at prøve ham i vores Formel 1-bil. Jeg håber at hele processen vil hjælpe ham at opnå hans ambitioner om at deltage i Formel 1-verdensmesterskabet.”

Det bliver så Andy Souceks anden F1-test. Tilbage i 2006 testede Andy en Toyota TF105 på Paul Ricard-banen, som belønning for at have vundet det spanske F3-mesterskab.