• Forside

Trulli til NASCAR i 2010?

På det anerkendte Autosport kan man læse, at Jarno Trulli måske er på vej til USA og ovalbaneserien NASCAR Sprint Cup. Jarno skal teste en Cup-racer efter Formel 1-sæsonens afslutning. Det samme skal Mika Salo, som også tidligere har kørt Formel 1.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 7/10 2009 klokken 12:10

Jarno Truli er på trods af den flotte andenplads i Japans Grand Prix på vej væk fra Toyota.

Mulighederne for at blive i Formel 1 er ikke længere særlig store, og selv om Jarno Trulli i periferien sættes sammen med et muligt sæde hos det nye 1Malaysia Lotus-team, ser det ud til, at fremtiden går over USA.

Her køres stockcar-serien NASCAR, der ikke just er kendt for europæiske kørere, men som alligevel har været rimelig overfor stoppede Formel 1-kørere. Således nyder den tidligere Williams- og McLaren-kører, Juan Pablo Montoya, rimelig succes.

Red Bull Toyota i NASCAR Cup serien

Testen som Jarno Trulli skal deltage i bliver for holdet Michael Waltrip Racing, hvis konkurrencechef, Steve Hallam, er tidligere chefingeniør fra McLaren. Han ved, at NASCAR ikke er noget man bare sætter sig ned i og kører hurtigt i, men han er også meget interesseret i at se, hvad Formel 1-kørere kan gøre.

Steve Hallam siger:

”Som I måske ved, så er dette ikke en nem sport. Men tid til anden opstår der en mulighed for både dem (formel-kørere, Red.) og os.”

”Man skal dog ikke forhaste sig omkring dette fordi det tager lang tid for begge parter at finde ud af, hvor de står i forhold til hinanden hvad angår performance.”

Toyota er et af de deltagende bilmærker i NASCAR.