Williams dropper Toyota

I en få minutter gammel pressemeddelelse netop udsendt af Williams F1 bekræfter Frank Williams, hvad vi har vidst de sidste par måneder. Williams dropper Toyota som motorleverandør efter denne sæson.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 14/10 2009 klokken 11:10

Det er netop blevet bekræftet, at Toyota fra udgangen af denne sæson ikke længere skal levere motorer til det britiske Formel 1-team Williams F1.

Det vides ikke, hvem der skal levere motorer, men Renault og Cosworth, som Toyota faktisk afløste hos Williams, er de mest sandsynlige.

Williams teamchef Frank Williams skriver i pressemeddelelsen:

“På et tidspunkt, hvor vi som team havde det svært, kom Toyota og aftalte, at de ville levere motorer til os fra 2007 til udgangen af 2009.”

Frank Williams

”Toyota har været været en rigtig god samarbejdspartner, som altid har respekteret vores uafhængighed, og leveret et førsteklasses produkt til os. Vi er stolte over, at vi har kunne arbejde sammen med så stort et firma, og vi er taknemmelige over, at holdet fra Köln har givet os deres støtte.”

”Jeg vil gerne takke hver enkelt Toyota-ingeniør og tekniker, der har arbejdet utrætteligt i vores team i de sidste tre år.”

Med dagens pressemeddelelse kan vi forvente, at Toyota og Kazuki Nakajima begge forlader Williams-garagen efter denne sæson.

Williams vil ved en senere lejlighed, sandsynligvis når Red Bull Racing har fundet ud af om de fortsætter med Renault eller måske får Mercedes-motorer, fortælle hvem deres nye motorleverandør bliver.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ny mekaniker på 20 år til Ferrari Måske test i 2010 igen »