• Forside

Brasiliens GP - 2. frie træning: Alonso hurtigst

Anden træning slap næsten helt for regn. Buemi lå længe i front, men Alonso ville det anderledes. Brawn GP ser stærke ud, men det gør Red Bull også. Det bliver spændende i morgen.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 16/10 2009 klokken 20:10

Som vi så under første træning, vælger langt de fleste, at komme ud og få sat en tid med det samme, modsat hvad vi normalt oplever under de frie træninger.
Der er dog ingen tvivl om, a det sker fordi vi meget vel kan forvente regn i løbet af denne træning også.

Allerede 10 minutter inde i denne træning, sætter Vettel den første tid i 1.13, så det ser ud til, at vi godt kan forvente at se nogle super tider i løbet af denne træning. Under 1.12 er helt klart muligt.

Adrian Sutil viser at Force India raceren igen er hurtig, hvilket han gør ved at sætte Vettel en plads tilbage og dermed indtage 1. pladsen. Dog er den ikke under den bedste tid fra første træning, sat af Mark Webber i Red Bull.

Hvis det lykkes at komme under de 1.12, vil det være ny banerekord. Buemi har nu hurtigste tid. 1.12.710, hvilket stadig er omkring 3 tiendedele efter Webbers tid. Vettel er nummer to.

Over holdets intercom hører vi, at Jenson Button beklager sig en del over bilen, som han mener både overstyrer og understyrer. Den bliver ikke nem at løse. Positivt for Button er, at Barrichello ikke lader til at have samme problem. Button ligger dog nummer 4 på dette tidspunkt.

Efter den første halve time, har alle sat en tid, Webber er hurtigst, men ikke meget hurtigere end Button, der lader til at have fået styr på bilens opsætning.
I den anden ende, ligger Grosjean helt i bunden, mens holdkammerat Alonso i den anden Renault, viser med al tydelighed, at Renaulten ikke fungere optimalt på Interlagos, ved at befinde sig på en 17. plads.

Button er rykket i front og nu er vi nede i nærheden af Webbers supertid fra første træning. 1.12.5.

Halvvejs inde i træningen, er det fortsat Button der er noteret for hurtigste tid, med Webber lige i bagvingen. Hamilton lader til at have lidt problemer med McLaren raceren, men befinder sig dog på en 7. plads. Kovalainen har det lidt bedre, på en 5. plads.

De tider der bliver sat nu, er dog på ingen måde imponerende, men det ser ikke ud til at skyldes regn.

Buemi tager førstepladsen 1.12.5. Super kørt af STR køreren.
Omgangen efter, rykker han endnu hurtigere rundt og kommer helt ned på 1.12.357. Tæt på bane rekorden og klart dagens hurtigste tid.

Under den første træning, var det Barrichello der var bedst af de to Brawn GP kørere, mens det lader til, at brasilianeren har det svært i den anden træning. Button er med 30 minutter tilbage, nummer to, mens Barrichello befinder sig nede på en kedelig 15. plads, lige mellem de to Ferrarier, der heller ikke ser ud til at kunne få det til at spille rigtigt.

Efter et fint panorama billede, kan vi se, at der ikke er meget der tyder på, at vi kommer gennem denne anden træning, uden regn. Endnu er vi dog forskånet.

25 minutter tilbage og det er så småt begyndt at regne. Ikke noget der lader til at påvirke bilerne endnu, men der skal ikke meget mere til, før det bliver seriøst.

Giancarlo Fisichella parkere sin Ferrari ude på banen, efter noget der ligner et teknisk problem. Fisi er på dette tidspunkt sidst, hvilket så ikke kommer til at forandre sig. Surt for Italieneren, der ikke har haft det let hos Ferrari.

På on-board kameraet der er monteret på Sebastian Vettels Red Bull racer, kan vi se, at det er begyndt at regne mere, hvilket også straks kan ses på tiderne. Der er også ro over feltet nu, hvor vi kan se, at tilskuerne har taget regntøj på.

Med 15 minutter tilbage, kan det se ud til at blive slutningen på træningen. Ingen lader til at have lyst til at køre ud.
BMW fortæller dog Heidfeld, at de mener at regnen snart er ovre og at vi således har en chance for at se mere til dem.

Rubens Barrichello kører ud på de bløde dæk, men det ser ikke ud til at regnen er ovre. Dog er det kun en del af banen der er våd.

Det ser helt tørt ud nu og flere er kommet på banen. Så BMW folkene fik ret.

Barrichello har fået ændret noget helt forkert på Brawn GP raceren. Han ligger node i bunden af feltet, kun med Fisichella, der jo er ude, bag sig.

Webber rykker op på andenpladsen og sætter Button ned på tredje. Buemi er fortsat hurtigste mand. Barrichello er rykket frem som nummer 11.

Med 2 minutter tilbage, rykker Fernando Alonso noget overraskende i front. Barrichello rykker frem som nummer 3.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER