• Forside

Bøder til Trulli og McLaren

At starte et slagsmål på banen eller sætte ild til modstanderens bil er ikke tilladt. Det må henholdsvis Jarno Trulli og McLaren-Mercedes erfare.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 18/10 2009 klokken 23:10

Kort efter starten i Brasiliens Formel 1-Grand Prix, var der en hændelse, som sendte både Jarno Trulli, Adrian Sutil og Fernando Alonso af banen.

Umiddelbart efter så man Trulli løbe hen for at få fat i Sutil, og det mindede meget om et begyndende håndgemæng, uagtet at banens stewarts henstillede til at man forlod banen så hurtigt som muligt.

Denne opførsel er blevet takseret til en bøde på $10.000,- som Trulli må betale. Selve sammenstødet er blevet smidt ned i kassen af racing incidents.

Heikki Kovalainen, her uden benzinslange.

En anden hændelse var da McLaren lod Kovalainen forlade pitten med benzinslangen daskende efter sig, og med benzin sprøjtende ud over det hele, desværre også ud over Kimi Räikkönen og hans Ferrari, som pludseligt var omsluttet af flammer.

Heldigvis gik ilden hurtigt ud, og Kimi har fortalt, at han fik lidt i øjnene, som stadigt svier, men at han ud over det har det fint.

Bødestraffen som McLaren må betale lyder på $50.000,-