• Forside

Barrichello nægter at lade sig pensionere

Rubens Barrichello har de sidste 3-4 år måttet høre på, at mange mener hans alder er for høj, og tiden nu mere vil være til Werthers Echte end til F1. Meget peger nu på, at han også i næste sæson sætter sig ned i en F1-racer, nemlig en Williams.

Af: !René Vium (rv@bmf1.dk) d. 30/10 2009 klokken 22:10

Kan du huske da Jan Magnussen kørte F1?

Det er jo en del år siden, men teamkammeraten var dengang den allerede mere erfarne Rubens Barrichello, som fortsat nægter at lade sig F1-pensionere, og hvorfor skulle han også det efter en sæson med sejre hos Brawn-teamet?

Trods jokes som at den brasilianske version af 'Ældresagen' har afsendt materiale til F1-stjernen om andre aktiviteter end F1 - tæppecurling for eksempel - så tyder meget på, at Frank Williams og Barrichello skriver under på en fælles kontrakt umiddelbart efter sæsonafslutningen i denne weekend.

Williams oplyser, at teamet på mandag vil annoncere sin kørerbesætning for 2010-sæsonen. Det er netop blevet offentliggjort, at teamet vender tilbage til at køre med Cosworth-motorer, hvilket man kan læse om i anden nyhed her på BMF1.

Den næste store nyhed bliver så formentlig, at den erfarne Barrichello kommer til at danne par med den i F1-sammenhæng uerfarne Nico Hulkenberg.

Rubens kan ikke undvære smagen af at komme på podiet

Barrichello roser også pludselig Williams-teamet, og mon ikke der er en grund til det?

”Williams-teamet har man altid skulle holde øje med. Sådan har det altid været, og er det til stadighed,” fortæller Barrichello til pressen i Abu Dhabi, hvor den sæsonens sidste grand prix-weekend netop er påbegyndt.

”Alle vil altid se muligheden for at køre for Williams, hvis en sådan situation opstår, da det er et af de bedste teams overhovedet – og de er endda på vej mod bedre tider. Jeg ser nu på om der er muligheder der,” fortæller Barrichello ambitiøst.

Barrichello modsiger således Nico Rosberg, som netop har fortalt, at han forlader Williams for at forbedre sine muligheder for at vinde sejre.

Dette har Barrichello vidst en anden mening om, da idet fortsætter:

”Jeg ønsker at vinde. Jeg har en lidenskab for at køre stærkt. Jeg har lidenskab for overhalinger og for alt det som holder mig i gang, og mere præcist udfordringerne i at skabe sejre. Det er, hvad jeg fortsat ønsker.”

Afslutningsvis fortæller Barrichello, at de 3 år hos Honda-teamet var meget svære år. Han havde dog ingen problemer med at motivere sig. Brasilianeren ønsker en stærk bil til 2010, og ønsker ikke at tage særlig hensyn til andre omstændigheder som eksempelvis, hvor verdensmester og teamkammerat Jenson Button beslutter sig for at køre i næste sæson.

Barrichello er altså fortsat højt motiveret, og det eneste han ønsker sig er F1-sejre. Det faktum, at han faktisk står uden F1-kontrakt synes ikke at være et problem.

Den 37-årige kører fortsætter i F1, og formentlig er Williams-teamet det næste hold, brasilianeren skal køre for.

RELATEREDE NYHEDER