• Forside

Abu Dhabis Grand Prix, Warm-up

En ny bane, et nyt løb, et nyt land på Formel 1-kalenderen. Alt er nyt på Abu Dhabis Yas Marina Cirquit, og kørerne elsker det allerede. Det tegner godt for fremtiden for den nye bane, men lige nu skal vi koncentrere os om en sæson, der snart er fortid.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 1/11 2009 klokken 08:11

Om få timer går starten til det første Formel 1-Grand Prix på Yas Marina Cirquit. En bane som kørerne på forhånd har været lidt hånlige overfor, men som overrskede dem alle positivt, da de først fik hjulene på asfalten.

Verdensmesteren for denne sæson har vi fundet. Han hedder Jenson Button, og blandt konstruktørerne er Brawn GP også allerede løbet med laurbærene.

Er der så overhovedet årsag til at se dette løb? Svaret herfra er et klart ja.

Yas Marina Circuit

Der er stadigt nogle uafklarede kampe nede i feltet, og der er mange penge og meget prestige på spil, som vil få kørerne til at give sig fuldt ud, på en bane de faktisk ikke kender særligt godt.

Kampen om 2. pladsen står mellem Sebastian Vettel og Rubens Barrichello. Vettel fører med et par point, men man kan være sikker på at gamle Rubens vil gøre alt hvad der er i hans magt, for at indhente tyskeren.

3. pladsen i konstruktørernes mesterskab ligger mellem McLaren og Ferrari. McLaren fører i øjbelikket med 1 point, hvilket nok er Ferraris mindste problem i det spil.

Langt sværere bliver det at indhente den lille brunlige englænder, med mellemrum mellem tænderne og en McLaren, der denne weekend bare har kørt fra alt og alle.

Hamilton starter fra pole, mens Kimi starter som nummer 11. men med fuld tank, og dermed en mulig 1. stop-strategi. Det er spørgsmålet om den gode startplacering bliver ophævet af banens, meget lange, pitudkørsel.

Smilende Räikkönen

De to der kæmper her er naturligvis Kimi Räikkönen for Ferrari, og Lewis Hamilton for McLaren. De har hver især en kollega, men den anden McLaren, med Heikki Kovalainen bag rattet, udgik af Q2 med en ødelagt gearkasse, der måtte skiftes. Derfor må finnes se sig selv flyttet 5 pladser tilbage på gridden og starter som nr. 18.

Ferraris Fisichella kunne simpelthen ikke finde speederen på bilen, og kvalificerede den som nummer 20 ud af 20. Det kunne Badoer have klaret ligeså godt.

Abu Dhabis Grand Prix bliver også det første løb hvor vi igen ser McLarens gamle teamchef, Ron Dennis i pitten, dog ikke som teamchef, men alligevel. Det kan være han vil fejre, at hans gamle nemesis, Max Mosley, ikke længere er præsident for FIA. Mika Häkkinen er også at finde som gæst i McLarens garage denne weekend.

Ron Dennis ved Lewis Hamilton

Når vi godt kan se lidt frem til den kørsel der burde komme fra alle, inklusiv de kørere der ikke har placeringer at køre for i mesterskabet, hænger det også sammen med, der er rigtigt mange kørere, der ikke har fået arbejdssituationen afklaret for det kommende år.

Derfor vil dette være sidste chance for at bevise overfor diverse teamchefer, at de er værd at overveje at lave en kontrakt med.

Der er bestemt årsag til at tænde for fjernsynet i eftermiddag.

Sessionsresultat

Bemærk! Det angivne dæk viser hvilken compound som køreren har sat den pågældende tid på.

P. Kører Team Dæk Tid Omg