• Forside

Schumi afliver sidste chance for comeback

Michael Schumacher indrømmer nu, at ønsket om at vende tilbage til Formel 1 mere var en følelsesmæssig end rationel beslutning.

Af: Christoffer Østergaard Nielsen (cn@bmf1.dk) d. 4/11 2009 klokken 12:11

Nu er der lagt et endeligt låg på spørgsmålet, om Schumacher gør comeback, efter at tyskeren selv har været ude og udtale sig om sagen og forklaret hvordan sammenhængen er.

Schumacher udtaler til nyhedsbureauet 'Reuters', at hans primære motivation var, at erstatte den skadede Felipe Massa, der havde et stort uheld på Hungaroring, som sendte ham ud resten af sæsonen.

Der gik længe rygter om et muligt comeback for ikonet. Det ene øjeblik var han ude og teste en privatejet Ferrari F2007-racer, det andet havde han, som følge af et motorcykelstyrt, problemer med nakken.

Michael Schumacher tester en Ferrari F2007 Corse Clienti på Mugello

Nu er det så endeligt fastslået af ham selv, at han ikke vender tilbage.

"Det var ikke en rationel beslutning, men en emotionel, der på det tidspunkt fik mig til at tænke 'hvorfor ikke, det er deltid og kunne være sjovt'." udtaler Schumacher.

"Efter et møde med Luca di Montezemolo kiggede jeg på alle aspekter, især at det var Felipe, der er som en bror for mig. En del af grunden til at jeg stoppede, var at overlade mit sæde til ham, fordi han fortjente at køre for et top-hold i en vinderbil."

Han tilføjer: "Ser man på et faktum, at det var ham, der havde uheldet, og skulle lide under skaderne, var det meget nemt at overbevise mig selv, så til slut sagde jeg 'ja, jeg vil give det et forsøg'."

Dog, som alle senere opdagede, stoppede en nakkeskade fra et motorcykelstyrt tidligere i år den 7-dobbelte verdensmester i at gøre comaback, og kæmpe side om side med Kimi Räikkönen i F60 raceren.