• Forside

Går BMW-salg i vasken?

Der er krisestemning hos BMW-Sauber teamet. Selv om holdet umiddelbart er solgt til Quadbak Investment, så risikerer salget at gå i vasken. For en af betingelserne for, at salget går i orden er, at holdet kommer på gridden i 2010.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 16/11 2009 klokken 08:11

Peter Sauber, manden der tilbage i 1993 etablerede det Formel 1-hold, som først BMW købte efter 2005-sæsonen, og som nu er solgt til konsortiet Quadbak Investment, risikerer nu at gå i vasken. Det skyldes primært smøl fra FIA’s side.

For FIA kunne ikke garantere, at der kunne komme et 14. hold på gridden i 2010, da det krævede enstemmighed blandt alle teams, hvilket der ikke er. I stedet var de sikret en startplads, hvis et andet hold faldt fra.

Det gjorde Toyota som bekendt, men FIA har endnu ikke bekræftet Quadbaks deltagelse i 2010. Muligvis fordi konsortiet Quadbak mistænkes for at ville bruge Formel 1 til hvidvaskning af penge. Det er dog et krav fra QI’s side, at opkøbet kun opfyldes, hvis holdet har en garanteret startplads.

BMW takker af. I værste fald takker alle medarbejdere af, hvis salget til Quadbak Investment ikke går i opfyldelse.

Derfor tripper Peter Sauber nu, da hans livsværk risikerer at blive nedlagt. Overfor den schweiziske avis ’Blick’ udtaler grundlæggeren:

”Vi venter tålmodigt på vores startplads.”

FIA venter dog officielt på, at Toyota får ordnet det juridiske arbejde i forbindelse med deres tilbagetrækning fra Formel 1.

En talsmand fra FIA udtaler: ”Det vil have direkte indflydelse for adgangen for en fremtidig 13. deltager.”

Spørgsmålet er hvor længe BMW-Sauber kan vente med at få en officiel bekræftelse på deres deltagelse i 2010 FIA F1 World Championship.