• Forside

Brawn GP opkøbt

Mercedes har i dag bekræftet, at de har købt 75,1% af aktierne i teamet Brawn GP. Samtidig annonceres det, at de har stoppet samarbejdet med McLaren før tid.

Af: Christoffer Østergaard Nielsen (cn@bmf1.dk) d. 16/11 2009 klokken 14:11

Rygterne, der har floreret rundt i et stykke tid, er nu bekræftet: Mercedes har solgt sine aktier i McLaren og købt størstedelen af aktierne i Brawn GP.

I morges blev det i en pressemeddelelse fra Mercedes annonceret, at den tyske fabrik har købt 45,1% af aktierne, mens storaktionær i Mercedes, Aabar Investments, ejer 30%. Handelen bliver finansieret via salg af 40% af aktierne i McLaren.

Det er muligvis McLarens ønske om, at lave superbilen MP4-12C, der dermed bliver konkurrent til Mercedes SLS, som fik bægeret til at flyde over og forårsage bruddet mellem de to parter.

Eftersom aftalen imellem McLaren og Mercedes løb frem til 2011, forsøgte Ron Dennis at få de 40% af aktierne tilbage uden at skulle betale for dem, som følge af for tidligt kontraktbrud.

Dog har følgerne af Spygate-skandalen sat McLaren i en svær forhandlingsmæssig situation, og de endte med at betale omkring 200 mio. € for aktierne.

Årets sidste podie, ser vi samme konkurrencedygtighed næste år?

McLaren vil fortsat være forsynet med Mercedes-motorer frem til 2015, men mister support i forhold til udvikling samt de 50% af kører-lønningerne, som Mercedes betalte.

Det forventes, at det kommende Mercedes GP team vil være konkurrencedygtige lige fra start, da Brawn GP allerede er nået langt i udviklingen af deres 2010-racer. Kørerne forventes at blive Jenson Button og Nico Rosberg.

Nu kan det jo være, at Mercedes entré medfører, at de vil betale en løn, der vil kunne holde Button i teamet.