• Forside

Williams sælger mindre del af teamet

Det lille privatteam, Williams F1, har solgt en mindre del af teamet til den østrigske investor 'Toto' Wolff. Williams har indtil nu været 100% ejet af Sir Frank Williams og Patrick Head. Det er ikke offentliggjort, hvor stor en andel 'Toto' Wolff har erhvervet.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 21/11 2009 klokken 22:11

Christian 'Toto' Wolff, en østrigsk investor og racerkører, har gennem sit investeringsfirma, Marchsixteen, købt en del af Williams Grand Prix Engineering Limited, eller Williams F1, som teamet kaldes i daglig tale.

I den udsendte pressemeddelelse nævnes kun, at Williams F1 har solgt en ’minority interest’ i teamet.

Christian 'Toto' Wolff er blevet nyt medlem af Williams F1’s bestyrelse. Dermed ligger købet et sted mellem 10 og 49 procent af aktierne i holdet.

Sir Frank Williams og forretningsmakkeren Patrick Head udtaler at transaktionen er for holdets bedste.

"Intet vil ændre sig. Jeg vil fortsætte i min rolle. Jeg har en stor interesse i holdets sponsorater, hvilket jeg arbejder på med mine folk på den forretningsmæssige side af forretningen. Patrick og jeg vil være her dagligt, og det vil vi fortsætte med."

"Jeg har ingen interesse i, på dette tidspunkt i mit liv, at stoppe med mit arbejde. Salget er udelukkende af private motiver. Patrick og jeg har ikke taget en krone ud af firmaet i fire årtier, men nu er det på tide der bliver betalt nogle regninger."

Sir Frank Williams har på sine ældre dage valgt, at sikre holdets fremtid

Dog indrømmede Frank Williams, at han er bevidst om sin alder på 67. Han fortæller, at aftalen sikrer firmaets fremtid, ved at have loyale medarbejdere og forretningspartnere.

I modsætning til ham, er Christian 'Toto' Wolff, en 37-årig forretningsmand med en række succesfulde firmaer knyttet til sit navn.

Wolf fortalte 'Autosport', at hans investering var en strategisk beslutning, baseret på det skifte der sker i Formel 1, fra konstruktører til privatteams.

"Med det nuværende svind i konstruktører, vil værdien på privatteams i F1 stige over det næste stykke tid. Overordnet forventer jeg, at værdien i Formel 1 vil stige. Derfor er dette en forretningsmæssig beslutning."

Der er ikke sket en ændring i aktiebalancen mellem Frank Williams og Patrick Head efter købet.