• Forside

Canada tilbage i 2010

Canadas Grand Prix blev ikke afholdt i 2009, men løbet var savnet af mange, ikke mindst canadierne selv, men også kørere og Formel 1-fans verden over har savnet løbet. Nu ser det imidlertid ud til at være sikret en plads i 2010.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 28/11 2009 klokken 16:11

Canadierne har savnet det, kørerne har savnet det og Formel 1-fans verden over har savnet det canadiske Grand Prix, som normalt bliver afholdt på banen i Montreal, opkaldt efter den afdøde Formel 1-kører, Gilles Villeneuve.

Montreals borgmester, Gerald Tremblay, har arbejdet utrætteligt, og haft utallige møde med Bernie Ecclestone, om en mulighed for at løbet kunne have været med i 2009, uden at dette lykkedes.

Nu er der så fundet en løsning, som endda ikke betyder at Bernie Ecclestone kommer til at tjene færre penge.

Velkommen til Quebec, står der bag Fisichellas R25 fra 2005

Den canadiske regering, regeringen af delstaten Quebec, byrådet i Montreal og turistrådet i området er gået sammen om at finde £8,5 mio. pr. år, hvilket er den økonomiske indsprøjtning der manglede.

Aftalen lyder på 5 år, og indebærer også at de, der har lagt penge i projektet, også deler overskuddet ved billetsalget. Dette betyder at skatteborgerne i Quebec kommer til at betale € 5.5 mio. minus billetindtægterne.

Det sidste der mangler, er at FIA bekræfter løbet på deres møde i næste måned.