• Forside

Fællespræsentation i 2010

Vi har tidligere skrevet om muligheden for, at alle teams ville præsentere deres 2010-racere ved en fælles begivenhed. Det er nu blevet en realitet (næsten da), men ikke alle teams vil kunne præsentere her. Mindst et team vil ikke være klar.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 11/12 2009 klokken 06:12

Sidst i januar, et sted i Valencia, vil Formel 1-holdene stå sammen ved en stor fælles præsentation af deres 2010-udfordrere. Det er både smart, billigere og vil skabe en enorm opmærksomhed omkring denne enkelte dag.

Det er FOTA, der står bag dette initiativ, der møder opbakning fra efter sigende alle hold. Et hold vil dog mangle, og det er Lotus, der ikke når at blive klar til præsentationen. I stedet vil de præsentere i Malaysia i februar og bruge Sepang-banen til at teste den nye racer.

Det bliver slut med individuelle præsentationer på forskellige datoer.

Lotus teamchef, Tony Fernandes, udtalte med et glimt i øjet: ”Jeg har ikke en bil klar til den tid. Jeg kunne komme med en legetøjsbil.”

Der er dog fælles opbakning omkring dette initiativ, og så er bilerne allerede i Valencia, hvor de få dage senere benytter Ricardo Tormo-banen til årets første officielle pre-sæsontest.

Motorsportsjournalister og fotografer glæder sig. De slipper nu for at rejse Europa tyndt i tide og utide for at dække de mange præsentationer hver for sig.