• Forside

Abu Dhabi vil have finalen

I år havde det nyeste Grand Prix i Formel 1-kalenderen æren af at lukke Formel 1-sæsonen. Den ære vil de gerne have igen, men den plads har Brasilien og Interlagos fået. Derfor arbejdes der på at få byttet datoerne.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 11/12 2009 klokken 11:12

Richard Cregan, som er Yas Marina Circuits banechef, arbejder lige nu på højtryk for at få lov til at afvikle sæsonens sidste løb (igen). I de nuværende udkast til kalenderen for 2010 er det Brasilien, der har den sidste plads i kalenderen.

Efter sigende på grund af det nye løb i Korea i 2010 i oktober. Geografisk og logistikmæssigt skulle Abu Dhabi og Brasilien være den bedste mulighed, men der hersker alligevel lidt usikkerhed om, hvorvidt Korea får banen bygget færdigt til tiden.

Overfor nyhedsbureauet Reuters udtaler Richard Cregan: ”Jeg mener, at pladsen som finaleløb er meget vigtigt for os, hvad angår Grand Prixet som en overordnet begivenhed.”

Årets afsluttende klassebillede. Bliver det taget i Abu Dhabi eller Brasilien i 2010?

”Vi føler, at vi fortjener at blive det sidste race, og jeg er sikker på, at de (Brasilien/Interlagos, red.) føler, at de fortjener at komme til sidst.”

”Vi må vente og se,” siger Cregan.

Det forventes, at FIA i dag vil udgive den officielle kalender for 2010. Om det så bliver Abu Dhabi eller Brasilien, der bliver den sidste, må vi vente med at få svar på.