• Forside

Bernie bekræfter Roms gade-Grand Prix

F1-supremo, Bernie Ecclestone, har bekræftet at han har indgået en aftale om afholdelse af et Formel 1-gadeløb i Rom, som skal køre lige forbi Pavens hoveddør.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 23/12 2009 klokken 05:12

Det er blevet bekræftet, at vi fremover kommer til at have et gadeløb mere på kalenderen.

Bernie Ecclestone har lavet en 7-årig aftale med folkene bag Roms GP, med mulighed for forlængelse i yderligere 5 år. Dog skal vi ikke regne med at se F1 fra den italienske storby førend tidligst 2012, da der er en del forberedelser de skal laves.

At Bernie er glad for bybaner er ikke en overraskelse for ret mange, så et løb der afholdes på denne måde, hvor racerne angiveligt vil køre meget tæt forbi Vatikanet, passer jo meget godt ind.

Giancarlo Fisichella får fremover ikke så langt til et F1-løb

Hvis du hører til en af de mange bekymrede Monza-elskere, kan du ånde lettet op. Roms GP bliver ikke en afløser for den legendariske bane, men et supplement.

Der har tidligere været afholdt 2 løb på italiensk jord, idet San Marinos GP blev afholdt på Imola-banen indtil 2006. Ligeledes har vi tidligere haft 2 løb på tysk jord, og i øjeblikket er det Spanien der er så heldige både at have et løb på Cirquit de Cataluña, nær Barcelona, foruden Europas GP som afholdes i Valencia.

Folkene bag løbet forventer en indkomst på ca. 1 milliard euro på arrangementet.