• Forside

US F1 design på øjemål

Det nye US F1-hold har afsløret, at deres første Formel 1-racer, vil blive lavet uden brug af en vindtunnel. Dog vil den færdige racer blive testet i en vindtunnel i januar måned, så de største fejl kan blive rettet inden de første kørende tests.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 29/12 2009 klokken 12:12

De fleste Formel 1-konstruktører er enige om, at det ikke er muligt at lave en konkurrencedygtig Formel 1-racer, uden en vindtunnel.
Det er Virgin og US F1-holdene dog ikke enige i.

Nick Wirth, der er chef designer for Virgin, var i den forløbende uge i mundhuggeri med Lotus’ chefdesigner, Tony Fernandes, da Fernandes udtalte, at han var sikker på, at deres projekt vil mislykkes, hvis ikke de får bilen i en vindtunnel under udviklingen.

Nu udtaler US F1 sportsdirektør, Peter Windsor, at de heller ikke bruger vindtunnelen under deres udviklingsarbejde.

”Som et nyt hold, med begrænsede midler, har vi ikke hverken råd eller tid til at lave modelbiler for at finde frem til den rette aerodynamik.”

”Vores model er den rigtige racer,” lød det fra Windsor.

Dog melder han ud, at deres racer vil komme gennem vindtunnelens turbulente øje, når de i løbet af januar sender bilen til Windshear vind tunnelen, der ligger kun 15 minutter fra USF1 fabrikken.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.