• Forside

Ekstra test på Bahrain?

Belært af sidste års regnvåde vintertests åbner arrangørerne af Bahrains Grand Prix nu op for en mulig ekstra vintertest på banen, som lægger asfalt til årets første Grand Prix. Det kræver dog, at alle teams kan blive enige om testen.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 11/1 2010 klokken 02:01

Martin Whitaker, der står bag den daglige drift af Bahrain International Circuit, Sakhir i folkemunde, åbner i et interview med den mellemøstlige avis ’Gulf Daily News’ op for en test på Bahrain-banen inden sæsonstart.

”Hvis holdene ønsker at kommer her og kan få tilladelse fra deres rivaler, så vil vi med glæde byde dem velkommen.”

Kimi Räikkönen i den meget sandede pitlane under sidste års vintertest.
Copyright Ferrari Media


”Lige nu er det dog stadig for tidligt at sige noget sikkert, en del af dem er end ikke klar til at køre deres nye biler. Men vi er optimistiske at vi kan få en eller to til at komme til Bahrain og teste før sæsonen.”

Ferrari og Toyota har de sidste år testet på Bahrain inden sæsonstarten. Det skyldes blandt andet de noget varmere temperaturer. Sidste år blev flere testdage aflyst på grund af en sandstorm, der huserede området.

Men sammenlignet med det nuværende vejr i Europa kan de fire spanske tests godt gå hen og blive noget af en våd omgang, når testene går i gang i februar.

Dårligt vejr prægede sidste års vintertest.
Copyright Force India


Martin Whitaker er dog ikke klar over om en test i Bahrain vil erstatte en af de spanske tests eller om det bliver en ekstra test i marts forud for sæsonåbneren den 14. marts.