• Forside

Piquet Jr. skifter til NASCAR

Nelson Piquet Jr. har været ude af Formel 1 siden Renaults teamchef, Flavio Briatore, sparkede ham ud af det andet Renault-sæde efter Ungarns Grand Prix. Siden kom Crashgate, og på det seneste rygter om et skifte til et af de nye F1-teams.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 13/1 2010 klokken 09:01

Tirsdag fejede Nelson Piquet Jr. alle de kommende spekulationer om et comeback til Formel 1, evt. i et sæde købt af farmand. Det bliver i stedet NASCAR, hvor den unge 24-årige kører skal bruge sit talent i 2010. Det skriver Piquet på sit eget website.

Endnu er det for tidligt at offentliggøre, hvilken klasse Nelson skal køre i.

Her kommer udvalgte citater fra siden.

”Jeg har brugt de sidste par måneder på at evaluere mine muligheder for næste år. Jeg har måtte vælge en vej, og det var en svær beslutning at tage.”

Nelson Piquet Jr.
Copyright Renault F1


”At få succes i Formel 1 har hele tiden været mit mål, men jeg har lært at glæde er ligeså vigtig som ambitioner, og efter mine første 18 måneder i Formel 1 ikke gik som planlagt, så har jeg besluttet at fokusere på noget helt andet, og har valgt at tage den amerikanske vej.”

”NASCAR er kæmpe udfordring, og ingen er nogensinde kommet som en outsider og vundet det. Det bliver den ultimative udfordring. Jeg vil snart fortælle flere detaljer om mit program.”

”Jeg vil savne Europa og alle vennerne jeg har der, men jeg vil altid have mine succeser at være stolte af. Jeg er sikker på, at jeg stadig vil komme til at køre race i Europa, da jeg har en masse ambitioner for mit liv, en af disse er at vinde Le Mans 24-timersløbet.”

Nelson Piquet Jr vandt på Hungaroring

Næste gang vi falder for en brasiliansk aprilsnar om, at farmand har købt sig ind i McLaren, Ferrari eller et andet hold, så passer det ikke.