• Forside

Red Bull dropper test, US F1 får mere test

For få dage siden overraskede Red Bull Racing mange ved at melde ud, at de dropper den første test i Valencia. Noget overraskende i en tid, hvor testdage er så få, så noget måtte være galt hos Red Bull, når de ikke er klar første februar.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 14/1 2010 klokken 16:01

Red Bull Racing teamchef, Christian Horner, meldte for et par dage siden ud til ’Autosport’, at RBR har valgt at droppe den første test i Valencia. Det kunne tyde på problemer med RB6-chassiset, og det er delvis rigtigt.

Red Bull Racing har valgt at bruge de ekstra dage på at optimere aerodynamikken på RB6, da den større benzintank på grund af brændstofforbuddet har drillet lidt.

”På grund af ændringen med brændstofpåfyldning har vi valgt at give vores designere så meget tid som muligt.”

Red Bull teamchef Christian Horner har valgt at give designere mere tid på bekostning af testdage.
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Imens Red Bull har valgt at droppe en test, så har US F1 fået tildelt to ekstra testdage. Ifølge FIA får amerikanerne dispensation på grund af holdets hjemadresse, der ikke gør det muligt lige at tage fra det ene kontinent til det andet.

De har derfor fået tildelt to ekstra aerodynamiske testdage, som de kan bruge i løbet af sæsonen, noget som US F1-sportschefen Peter Windsor er meget tilfreds med.

”Det er et eksempel på, hvordan FIA og de andre hold er gået et skridt videre for at få os til at føle os velkomne.”