• Forside

Reservekørere ansat

Imens vi stadig venter på at finde ud af, hvem der officielt, og ikke kun i medierne, bliver Robert Kubicas holdkammerat i år, så har Renault og det Renault-motoriserede Red Bull Racing ansat reservekørere til de to hold.

Daniel Ricciardo . Copyright Getty-Images/Red Bull Racing

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 27/1 2010 klokken 05:01

Renaults teamchef Eric Boulier skulle have ansat de to unge navne på sin kortliste, som er i stald hos det Genii Capital-baserede Gravity-managementfirma. Det betyder, at Ho-Pin Tung og belgiske Jerome D’Ambrosio er blevet ansat hos Renault som reservekørere.

De to kørere skal så dele årets 19 løb imellem sig. Ny favorit til jobbet som løbskører skulle være den pengestærke russiske kører Vitaly Petrov.

Daniel Ricciardo
Copyright Getty-Images/Red Bull Racing


Hos Red Bull Racing er der dog ingen tvivl om, hvem der er løbskørere, men de har også ansat to reservekørere. Det bliver en kamp mellem to lande i Oceanien. Den regerende britiske F3-mester Daniel Ricciardo fra Australien, der testede for holdet i december ved ungdomstesten, og New Zealandske Brendon Hartey der i 2009 besad tjansen.

Daniel Ricciardo udtalte til Red Bull Racings hjemmeside:

”Det er meget spændende. Det var en email jeg har håbet på at få siden testen i december, men jeg var ikke sikker på om den ville komme.”

”Det er spændende, og jeg får travlt, selv om jeg ikke kommer til at køre.”

Daniel Ricciardo
Copyright Getty-Images/Red Bull Racing


Sidste år sprang Brendon Hartley fra posten for at koncentrere sig om de to serier World Series by Renault og F3 Euro Series, som led under det meget Formel 1-rejseri sidste år. Hartley testede for Toro Rosso under decembers ungdomstest.

Søsterholdet Toro Rosso har ikke offentliggjort nogen reservekører endnu. Muligvis vil de kunne udnytte Red Bull Racings ene reservekører i tilfælde af sygdom eller personskade hos Toro Rossos egne kørere.