• Forside

W01 fremvist, FW32 direkte på testbanen

Der var to andre debutanter på banen mandag udover Toro Rossos nye STR5. Mercedes fremviste kort før klokken ni den rigtige MGP W01 ved en lille fotosession. Den havde Williams sparet væk, og sendte i stedet Rubens Barrichello direkte på testbanen.

Nico Rosberg, Ross Brawn, Michael Schumacher og MGP W01 . Copyright Mercedes

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 1/2 2010 klokken 16:02

Sidste mandag præsenterede Mercedes Grand Prix ved en stor event på Mercedes Museum i Stuttgart deres nye bemaling til i år.

Det skete på en af sidste års VM-vindende Brawn racere. Angiveligt fordi man ikke var helt færdig med W01, men det er jeg ikke sikker på er sandheden.

Nico Rosberg, Ross Brawn, Michael Schumacher og MGP W01
Copyright Mercedes


Schumi, W01 og Nico
Copyright Mercedes


Den nye W01 blev i morges præsenteret foran en større mængde fotografer og reportere. Michael Schumacher, teamchef Ross Brawn og Nico Rosberg var klar til en kort fotosession inden det blev alvor.

Nico Rosberg skulle som den mest ”erfarne” af de to kørere tage første tjans i W01 inden Michael Schumacher her til eftermiddag har overtaget den nye sølvpil.

Nico og Michael holder stirrekonkurrence
Copyright Mercedes


Der er flere spændende elementer på W01, og det var sandsynligvis derfor, at det var sidste års BGP001, der blev brugt til fremvisningen.

Det vil give konkurrenterne kortere tid til at analysere de nye biler.

Williams er også på Valencia. Torsdag kørte Nico Hulkenberg en mindre shakedown på dele af Silverstone, men i dag var det Rubens Barrichellos tur til at prøve den nye FW32. Bilen som ikke har fået hverken en præsentation eller en fremvisning blev sendt direkte ud på banen.

Siddebrønden på FW32
Copyright Williams F1


Rubens Barrichello testkører FW32
Copyright Williams F1


Farvemæssigt ligner bilen sig selv, mens de to kørere har fået klistret nogle store ’Hell’-mærkater på hjelmene. FW32 har også flere spændende detaljer, og så er det interessant nok den første bil med Cosworth-motor, der bliver testet.

En lidt overset nyhed fra sidste uge er, at Williams F1 har bekræftet finnen Valtteri Bottas som testkører. Det skete i torsdags, men vi valgte på BMF1 at gemme den lidt af hensyn til Ferrari og McLarens præsentation.

Valtteri Bottas er ny testkører hos Williams
Copyright Williams F1


Valtteri Bottas er ny testkører hos Williams
Copyright Williams F1


Billeder og tider fra første testdag i Valencia kommer i aften.