• Forside

Canada bliver dyrt

Normalt er det canadiske Grand Prix en folkefest med masser af turister, der lægger godt med penge i butikkerne i Montreal. Men det ser ikke ud til, at 2006 bliver lige sådan.

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 7/4 2006 klokken 13:04

I år er Canadas Grand Prix blevet flyttet fra sin sædvanlige dato midt i juni til den sidste weekend i juni, og det er ikke noget arrangørerne er glade for. Den officielle grund til flytningen skulle være for at undgå for mange sammenfald med verdensmesterskaberne i fodbold.

Netop årets Grand Prix weekend, der afvikles fra den 23. til den 25. juni falder sammen med ’Fete Nationale’ dagene. Fete Nationale er for canadiere, hvad grundlovsdag er for os danskere. For de fleste en fridag, hvor folk har helt eller delvis fri fra arbejde.

Det betyder, at butikkerne i Montreal lukker på årets mest indbringende weekend, og det er noget butikkerne kan mærke. Flere butikker holder næsten døgnåbent i Grand Prix weekenden.

Flere butiksejere forsøger nu at appellere til den canadiske regering, så de får lov til at holde åbent i denne weekend og dermed få mulighed for at tjene penge på de mange turister.