• Forside

Virgin har præsenteret VR-01 (opdateret)

Som det første af de nye hold har Virgin Racing for kort tid præsenteret deres første Formel 1-bil. VR-01 hedder den, og er den første Formel 1-bil i nyere tid, der er designet på computer uden brug af vindtunnelmodeller.

Virgin har præsenteret VR-01 . Copyright Virgin Racing

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 3/2 2010 klokken 13:02

Den nye VR-01 har nu set dagens lys. Den blev præsenteret klokken elleve dansk tid, og bilen skulle på nuværende tidspunkt være på vej mod Silverstone, hvor den vil få to dages shake-downtest inden det nye hold sætter kurs mod Jerez og næste uges test.

Virgin Racing har i dag fremvist deres første Formel 1-bil overfor en stor mængde af ingenting. Dagens præsentation foregik kun på internettet, så der var ikke de store taler og heller ikke de store billedseancer.

Foreløbig har Virgin kun frigivet et lavopløseligt billede af deres første bil, på deres presseside, men det er muligt at se flere billeder på holdets hjemmeside.

Virgin har præsenteret VR-01
Copyrigt Virgin Racing


Man har dog forfattet en hel præsentation på skrift, og jeg vil tage udvalgte citater herfra.

Teknisk chef Nick Wirth udtaler om VR-01:

”Det er en stolt dag for alle involveret i Virgin Racing, men på denne dag er det bilen, der er stjernen. Jeg ønsker at takke alle de fantastiske folk på Wirth Research, som fortjener en masse kredit for VR-01. At sætte et F1-team sammen, samle en gruppe af ingeniører og desgne en ny bil fra bunden er en kæmpe opgave i forhold til den tidsramme vi havde at arbejde med.”

“Vi er et seriøst racing team med seriøse ambitioner, så vi prøver ikke at løbe før vi kan gå. Startstedet er at prøve at køre stabilt, sikkert og effektivt og blive det bedste af de nye teams. Siden vil vi arbejde på performance gennem fortsatte udviklingsprogrammer indenfor computersimulation.”

“Vi har to meget fokuserede og besluttede løbskørere i Timo Glock og Lucas di Grassi. Det massive arbejde de har gjort bag scenen de sidste par måneder i simulatoren vil vise sig uvurderlige, når vi starter vores udviklingsarbejde på banen.”


Teamchef John Booth udtaler:

“Slutteligt, har vi ikke kun et fantastisk hold af folk på Virgin Racing, vi har også en fantastisk udseende bil. Vi er stolte af vores fantastiske nye bemaling skaber en passende integration mellem vores racing brand og vores vigtige kommercielle partnerskaber. Alt i alt så har vi en masse at se frem til forud for vores racingdebut i Bahrain næste måned.”

Sir Richard Branson, Virgin Racings ejer udtalte:

”Sikke en bil! Nick og hans designteam har gjort et imponerende arbejde og i dag fortjener de at være i rampelyset. Det har været fantastisk at være en del af denne rejse fra begyndelsen til at se en stor ingeniørs tanker udført.”

”Jeg er sikker på, at vi vil blive målt på, hvor hurtig bilen er på banen i Jerez næste uge, men jeg håber, at det ikke overskygger den noget større bedrift det er at sætte et racerteam sammen og tage et stort skridt, der bryder det konventionelle.”

”På mange måneder er det en udforskning, men oven på den store tiltro til os selv som vi har set, så kan jeg ikke lade være med at glæde over, hvad vi kan opnå i årene fremover. Her og nu ser jeg frem til at se VR-01 på testbanen de kommende uger, mens vi forbereder os på Virgin Racings allerførste grand prix.”