• Forside

Petrovs sæde for fald

Renaults nye russiske Formel 1 kører, Vitaly Petrovic, kan meget vel miste sit nyerhvervede sæde, allerede inden han får kørt den første Grand Prix omgang. Penge lader til at være et større problem end forventet.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 8/2 2010 klokken 10:02

Vitaly Petrovics far, har problemer med at skaffe den første halvdel af de 15 millioner €, som han har lovet at ligge inden den 1 marts.

Da det lykkedes for Petrov, at sikre sig det eftertragtede sæde, blev Renault og Oksana Kosachenko, der er hans manager, enige om, at prisen for sædet var 15 millioner €. Penge russerne ikke havde, men forventede at de hurtigt kunne skaffe, via de mange stærke firmaer, der er i Rusland.

Men det lader til, at Kosachenko havde gjort regning uden vært. Efter at have taget kontakt til 500 af Ruslands største firmaer, stod han tilbage med et hult nul.

”Da jeg fortalte Vitaly, at jeg ikke kunne skaffe pengene og han desværre derfor nok måtte indse, at han drøm om formel 1, ikke ville gå i opfyldelse denne gang, begyndte han at græde,” kom det fra Alexander Petrovic. ”Noget han ellers aldrig har gjort, heller ikke som barn.”

”Men i sidste øjeblik, fik jeg tilkendegivelse på et lån i vores ejendom, på 7,5 millioner €, som vi så har aftalt med Renault, at vi ligger som udbetaling den 1. marts,” tilføjede han.
”Men selvom alle papirerne er på plads, er lånet endnu ikke endeligt bevilliget, så intet er endnu afgjort.”

Gazprom, den store russiske olie og gas producent, som medierne mente, var selskabet bag Petrov, har ifølge Alexander Petrov aldrig været på banen og må derfor betegnes som ren spekulation.

Alexander Petrovic melder samtidig ud, at han ikke vil ligge de 7,5 millioner € i udbetaling, hvis ikke han har en klar tilkendegivelse fra en eller flere sponsere, om fremskaffelse af et større millionbeløb.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.