• Forside

Force India VJM03 præsenteret

For et par timer siden præsenterede Force India deres nye bil, der skal følge op på den succes, som det lille engelsk/indiske hold opnåede i 2009. VJM03, som den hedder er en evolution af sidste års succesrige chassis fremfor en ny designrevolution.

Force India VJM-03 + kørere . Copyright Sutton Images/Force India

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 9/2 2010 klokken 14:02

Den ligner noget man har set før og alligevel er der et par detaljer, som er nye og spændende. Forklaringen er simpel, man har bygget videre på det VJM02-chassis som sidste år tog pole position i Belgien på den hurtige Spa-Francorchampsbane.

Her kommer udvalgte citater fra den udsendte pressemeddelelse.

Teamchef Dr. Vijay Mallya:

”Vores mål er at fortsætte af den samme sti af performanceforbedringer, som vi opnåede i 2009. Jeg tror ikke, at jeg er for stolt, når jeg siger at 2009 var et exceptionelt år for os. Statistikken siger det hele. Et podium, en pole position, en hurtigste omgang, yderligere fem top 10-startplaceriner og 13 points.”

Force India VJM-03
Copyright Sutton Images/Force India


Force India VJM-03
Copyright Sutton Images/Force India


Designchef Mark Smith:

“VJM03 er en evolution af VJM02, hvad angår den designfilosofi, som vi har udviklet hos Force India sidste år. Vi er meget tilfredse med den retning, derfor har vi valgt at evolutionere bilen fremfor en større revidering.”

Force India VJM-03
Copyright Sutton Images/Force India


“Selv med forbuddet af dobbeltdiffusere i 2011 er vi klar over, at vi er nødt til udvikle så meget vi kan på dette område I 2010, da vi har nogle mål vi skal nå og dobbeltdiffuseren er et nøgleområde i udvikligen af bilen.”

Force India VJM-03, Sutil, Liuzzi og di Resta
Copyright Sutton Images/Force India


VJM02 var specielt god på low downforce-baner, hvilket man jo tydeligt så på visse baner. For elsempel løbet i Belgien, der er en højfartsbane. VJM03 er bygget efter samme princip, men med en forhåbning om, at den også vil fungere på de langsommere baner.

Adrian Sutil, Paul di Resta og Vitantonio Liuzzi
Copyright Sutton Images/Force India


Kørerhjelme
Copyright Sutton Images/Force India


I morgen vil Force India stille op til en fotoseance på Jerez før årets anden vintertest, den første på Jerez-banen, går i gang.