• Forside

Jerez test dag 2

Dag to er netop overstået, hvor de 11 tilstedeværende teams endnu engang måtte døje med regnskyl ned over Jerez banen i Spanien, hvor de netop tester deres biler forud for sæsonen.

Circuito de Jerez-banekort . Copyright Jesper Østerdal

Af: Christoffer Østergaard Nielsen (cn@bmf1.dk) d. 18/2 2010 klokken 19:02

Dagens hurtigste mand blev Rubens Barrichello i Williams FW32, med tiden 1:27.145. Tiden blev sat under lidt tørrere forhold end resten af dagen bød på.

På grund af de dårlige vejrforhold, fik ingen teams kørt mere end 100 omgange på den regnvåde Jerez bane.

Barrichellos tid var næsten 7 hundrededele hurtigere end Vitaly Petrovs tid, sat i den Renault han skal køre med om mesterskabet i, i 2010 sæsonen.

Vitaly Petrov Copyright Renault F1

Barrichellos tid var næsten 4 sekunder langsommere end Sebastian Vettels bedste tid under onsdagens træning.

Selvsamme mand fortsatte gårsdagens gode takter og satte dagens tredjehurtigste tid i RB6 chassiet, efterfulgt af Nico Rosberg for Mercedes på plads 4.

Felipe Massa indtog plads nummer 5 for Ferrari, i deres F10-racer, i tiden 1:28.879. Han nåede at gennemføre 92 omgange.

Efter ham fulgte Pedro De La Rosa for BMW Sauber, der havde en mindre produktiv dag med kun 8 omgange at gøre godt med, efter en beslutning hos teamet, dog ikke som følger af problemer med bilen.

Han siger: "Med de samme blandede forhold som i går, var det simpelthen ikke værd at køre meget i dag. Vi har en god forståelse af bilen, og jeg ser frem til den næste test i Barcelone, forhåbentlig på en tør bane."

Force India havde to kørere på banen i dag, nemlig både test- og reservekører Paul Di Resta og Vitantonio Liuzzi. De indtog henholdsvis plads 7 og 9.

Paul di Resta i Force India Copyright Force India

I mellem dem finder man Virgins Timo Glock, der havde en noget bedre dag, da han fik tilbagelagt hele 72 omgange i raceren.

Lewis Hamilton indtog placering nummer 10 og efter ham kom Toro Rossos Sebastien Buemi. Den sidste plads blev indtaget af Heikki Kovalainen for Lotus, der havde en noget mere problematisk dag.

Deres testsession endte tidligere end planlagt som følge af en tabt frontvinge, og som Virgin også har oplevet det, uden reservedele kunne de ikke fortsætte testen. De vælger at skifte motoren i deres bil forud for fredagens testdag som en sikkerhedsforanstaltning.