• Forside

Flere tvungne pitstops i år?

Der er kun ét krav hvad angår pit stop i år, og det er, at alle kørere skal køre på begge de dæktyper, som Bridgestone leverer til holdene. Det betyder, at der kun er et tvungent pitstop, men ovenpå Bahrain ser mange det gerne øget til to.

Jaime Alguersuari foran Bruno Senna . Copyright Bridgestone Motorsport

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 16/3 2010 klokken 13:03

Der skete egentlig ikke ret meget i løbet fra Bahrain. Efter starten skulle man langt tilbage i feltet, før der var overhalinger. Det meste af løbet lå kørerne i de samme positioner som de kom ud af tredje sving i.

Gabende kedeligt, mener mange der kæmpede med tunge øjenlåg under løbet.

Den manglende brændstofpåfyldning gjorde, at strategien egentlig var lagt tidligt i løbet. Spar på dækkene, men ikke som i Jenson Buttons tilfælde, hvor der blev sparet alt for meget, og overhal i pitten, som Lewis Hamilton gjorde på Nico Rosberg.

Nede hos Lotus kunne man overhale.
Copyright Lotus Racing


Ferraris teamchef Stefano Domenicali, Mercedes-kører Michael Schumacher og en del af deres kolleger samt kommentatorer har efterlyst handling. Formel 1 er ikke det ypperste, hvis der ikke er nogen spænding.

Derfor er ønsket, at man kræver, at alle deltagere foretager to pit stops under løbet. Det vil give lidt mere spænding, specielt taktisk, da man kan presse dækkene lidt mere.

Vitaly Petrov
Copyright Renault F1


Det er dog for tidligt at lave ændringer på dette tidspunkt, siger bl.a. Bernie Ecclestone. Det var første løb, men hvis de kommende løb ligner det fra Bahrain, så er der opbakning til at gøre noget.

Bernie Ecclestone udtalte til ’PA Sport’: ”Det var ikke lige den slags løb, som begejstrer de fleste, vil jeg formode.”

”Men jeg synes, at vi bør kigge på dette på en senere tidspunkt. Det er lidt for tidligt. Vi burde vente til vi kommer hjem fra Kina.”

En ting er dog sikkert. Formel 1 vil miste seere, hvis de kommende løb bliver lige så statiske som løbet i Bahrain.