• Forside

Australiens GP. 2. Frie træning: Hamilton hurtigst

Dagens anden frie træning blev en fugtig affære, hvor flere hold valgte at spare meget på energien og materiellet. McLaren viste sig som de stærkeste i regnen, hvor Lewis Hamilton var den hurtigste mand rundt på Albert park.

Lewis og Jenson - McLarens britiske duo . Copyright McLaren

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 26/3 2010 klokken 09:03

Allerede da træningen skulle starte, begyndte en let regn at falde. Det betød, at der var flere, der undlod at lave en installationsomgang i starten og bare gik ud for at sætte tider med det samme.

Men det var tydeligt, at det var meget anderledes forhold der var på banen, end under den første træning, hvor Robert Kubica, noget overraskende, sluttede hurtigst i Renaulten.

De la Rosa var da også en af dem, man hørte blive kaldt ind: ”Bring bilen hjem, tag ingen unødige chancer,” lød meldingen fra pitten til spanieren.

5 minutter inde i anden træning, var banen igen helt tom for biler. Det var simpelthen umuligt at få nogle brugbare data ud af træningen på dette tidspunkt.

Sutil kommer alligevel ud efter 9 minutter, som den første på intermedia dæk Det er ikke fordi det regner så meget, men banen er for våd til slicks. Kort efter kører han i pit, for igen at komme ud på slicks. Han tror altså på, at det kan lade sig gøre.

Flere begynder at sætte tider, men alle på intermediat-dæk. Sutil kan slet ikke følge med på slicks.

Efter 20 minutter er det Rosberg der sætter hurtigste tid, med en 1.26.956 tid. Ganske pænt i dette føre. Button gør det dog bedre og får tiden ned på 1.26.735.

Tiderne falder løbende. Hamilton er første mand i 1.25, med en tid på 1.25.801. Men så begynder det igen at regne og alle rykker i pit.

Der skulle gå yderligere tyve minutter, hvor der var få sporadiske forsøg på banen, før træningen igen kom lidt i gang. Michael Schumacher kommer på banen, men han virker ikke helt tilfreds og kommer hurtigt ind igen.

Efter lidt over en time ser det ud til at det er ved at tørre lidt op igen og der begynder igen at blive sat tider. De er dog stadig langt fra Hamiltons tid.

10 minutter før træningen slutter, kommer Schumacher igen på banen. Det fungerer tydeligt bedre for tyskeren, der rykker op på en 11. plads i første forsøg.

En anden regnvejrsmester, Mark Webber i Red Bull, rykker op som nummer 3. Hans tid er 1.26.343.

Schumacher rykker lige op efter Webber, så han nu er nummer 4.
Ingen kommer forbi Hamilton, så til slut er det de to McLaren der topper, foran Webber og Schumacher.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER