Durango vil i Formel 1

Det bliver måske ikke kun Toro Rosso, der i 2011 stiller op i Formel 1 under italiensk flag. Det ellers nedlagte Durango GP2-hold vil nu lægge billet ind på den 13. startplads i 2011. Nye investorer gør det muligt, men kun i Formel 1, ikke GP2.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 10/4 2010 klokken 00:04

Det italienske Durango-hold, der blev etableret fem år før Minardi så dagens lys, altså tilbage i 1980 har lagt billet ind på den ledige plads på Formel 1-gridden, som US F1 åbnede for ved det amerikanske holds kollaps. Noget overraskende, men til dels forståeligt.

Det overraskende er, at Durango efter mange års kamp i F3000/GP2 måtte give op sidst i 2009, at de ikke kan finde penge til den noget billigere GP2-serie, men godt kan finde penge til at deltage i Formel 1. Forklaringen ligger dog i to større investorer, som kun er interesseret i Formel 1.

Det fortalte Durango teamchef Ivone Pinton på Durangos hjemmeside for få dage siden.

”Durango er blevet officielt godkendt af FIA som kandidat til den validerende proces til udvælgelsen af et nyt Formel 1-team til 2011 verdensmesterskabet. Denne ansøgning er resultatet af det markedsføringsarbejde vi har udført de sidste par måneder.”

Davide Valsecchi vandt sit første GP2 løb i en Durango GP2-racer. Siden er Valsecchi gået hen og blevet GP2 Asia-mester.
Copyright GP2 Media


”Efter alle de dårlige ting, der skete sidste sæson har vi gjort vores bedste for at fine nye partnere til vores raceraktiviteter. Det tog ikke lang tid at finde ud af, at interessen kun lå i Formel 1, og ingen andre steder. Så vi har arbejdet i den retning, og jeg kan sige, at skulle vi komme i Formel 1, så har vi opbakning fra to store internationale firmaer.”

”Så vi prøver at bevare fødderne på jorden, som vi siger i Italien, fordi indtil nu er dette kun et seriøst forsøg. Jeg vil gerne sige, at vi efter så mange år med at føre unge kørere frem til fremtidige mestre, er tiden nu kommet til selv at gå efter motorsportens ypperste med Durango som et hold.”

Durango trak sig ud af GP2 efter sidste års afdeling på Spa-Francorchamps-banen i Belgien. I år stiller Durango bl.a. op i den nye AutoGP-klasse, der afvikles med Lola-chassiser.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Gør en god gerning og få en på opleveren Alexander Wurz i Tom K’s fodspor »