Pedros sæde er varmt

Pedro de la Rosa vendte i år tilbage til Formel 1 som løbskører for BMW Sauber, men han har i lighed med Michael Schumacher haft store problemer med at opnå de store resultater. Nu rygtes det, at hans sæde er ved at blive rigtig varmt.

Pedro de la Rosa BMW Sauber-kører . Copyright Sauber

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 23/4 2010 klokken 19:04

Pedro de la Rosas comeback til Formel 1 er slet ikke gået som det skulle. Med mange år som testkører for McLaren, og flere års løbserfaring, der dog ligger år tilbage, var det klart, at den spanske kører skulle have tid til at vænne sig til Formel 1. Men nu er tiden ved at rinde ud.

Ifølge flere nyhedssites er Pedro de la Rosas comeback ved at være slut. Resultaterne har slet ikke levet op til det forventede, og det har givet anledning til spekulationer i at spanieren snart bliver afløst på hos BMW Sauber.

Flere navne er i spil. Pastor Maldonado, der var en af de kørere, der længe var i spil til et sæde hos Campos Meta 1 (inden det blev til HRT), nævnes som en mulighed.

Maldonado fra Venezuela har flere sponsorer i ryggen, og kender til en del af gamet efter at have deltaget i GP2 de sidste par år.

Pedro de la Rosas sæde hos varmt.
Copyright Bridgestone Motorsportmedia


I år skal han køre for Rapax-holdet (det tidligere Piquet-team) i GP2, og han var hurtigst ved den sidste test, der blev afviklet i GP2. Ikke en dårlig kører at få i sin fold, når penge ikke er dem man har flest af.

Franske ’Auto Hebdo’ nævner i stedet italieneren Luca Filippi som et alternativ. Filippi er 24 år, og skulle også have en del sponsorer i ryggen. Den italienske kører har også flere års erfaring fra GP2, og har været testkører for Honda Racing F1.

I denne weekend debuterer han i den nye motorsportsserie, Auto GP, der er en mærkeklasse lig GP2.

Luca Filippi udtaler til ‘Auto Hebdo’s historie: “Det ville være en drøm. Men jeg foretrækker at koncentrere mig om Auto GP.”

Pastor Maldonado på ringen,
Copyright Michael Ewert


Ude i periferien spøger navnet Georgio Pantano. Lidt unfair er han blevet en slags motorsportens ’Infant terrible’. Ikke fordi han har været kontroversiel, men efter fyringen fra Jordan i 2004 har det knebet med at komme tilbage til toppen af motorsporten.

Georgio Pantano vandt GP2-mesterskabet i 2008, men er den første mester fra den serie, der ikke er kommet i Formel 1. Han skal ligesom Luca Filippi deltage i den nye Auto GP-klasse.

Bliver Pedro de la Rosa erstattet, så ventes det først blive fra det tyrkiske grand prix i juni.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Formel 1 skal udvikle til privatbilisten Ferrari ansøger FIA om lov til motoropgradering »