Stefan GP bygger Formel 1-bane

McLaren har deres store McLaren Techonology Centre, snart har det serbiske team Stefan Grand Prix deres eget Stefan Technology Park, af alle steder i Serbien. Det bekræfter Zoran Stefanovic, der underskrev en aftale i fredags omkring byggeriet.

Borgmester mr. Jovic og mr. Stefanovic præsenterer de underskrevne kontrakter . Copyright Stefan GP

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 26/4 2010 klokken 09:04

Serbien er ikke lige det land man først forbinder med Formel 1, heller ikke det andet, tredje eller måske tiende land, men det skal der laves om på.

I fredags underskrev Stefan GP-teamchef Zoran Stefanovic under på en aftale, der giver ham ret til at bygge en Formel 1-bane tæt på den serbiske hovedstad Beograd.

Mr. Jovic og Mr. Stefanovic
Copyright Stefan GP


Banen, eller rettere komplekset, for det skal også indeholde Stefan GP’s hovedkvarter, skal bygges ved byen Stara Pazova. Aftalen blev indgået i fredags, hvor Stara Pazovas borgmester også skrev under. Komplekset forventes at være færdigbygget om to år.

Banen, der bliver tilknyttet Stefan Technology Park, bliver 3538.57 meter lang, og er dermed blandt de kortere europæiske baner. Kørerne skal igennem 16 sving, hvor af de 11 er højresving, og de fem er venstresving.

Kontrakten underskrives
Copyright Stefan GP


Start/mål-langsiden bliver 807.21 meter lang, og banen vil her være 15 meter bred. Resten af banen vil være 12 meter bred, og der vil være i alt fem langsider af forskellig længde. Desværre har man ikke fremvist et banelayout endnu, så indtil videre er det fantasien, der sætter grænser.

Zoran Stefanovic udtaler:

”Jeg mener, at dette vil være en god udvikling for vores hold, byen Stara Pazova, regionen og landet. Dette er et bevis på, at vi ønsker at blive kendt som et seriøst hitech-firma, og at vi er seriøse om at komme til at deltage i Formel 1 på den lange bane.”

Borgmester mr. Jovic og mr. Stefanovic præsenterer de underskrevne kontrakter
Copyright Stefan GP


Stefan Grand Prix forsøgte at komme ind i Formel 1 i år, og på SGP’s hjemmeside kan man se de 12 kørere, som holdet talte med om de ledige pladser, og der er nogle spændende navne imellem.

Jaques Villeneuve, Narain Karthikeyan, Kazuki Nakajima, Pastor Maldonalo, Bertrand Baguette, Sebastien Loeb, Ralf Schumacher, Christian Klien, Karun Chandhok, Takuma Sato, Adrian Valles og Alexander Margaritis.

Flere af disse navne er overraskende, men på den anden side. Det er et serbisk Formel 1-hold jo også.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Et spørgsmål om tid Mercedes-optimeringer til Schumacher »