Debatten raser: Schumi angribes og forsvares

Vandene deler sig, når debatten blandt Formel 1-fans såvel som i medierne drejer sig om den syvdobbelte verdensmester, Michael Schumachers, comeback til sporten. Nu forsvares han af sine tidligere kollegaer.

Michael Schumacher . Copyright Bridgestone Motorsport

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 26/4 2010 klokken 11:04

Den tidligere F1-verdensmester, Michael Schumacher, er i denne tid centrum for intens debat: Burde han være fortsat som pensionist? Er han bare ikke hurtigere? Eller er de unge bare kørt forbi ham og er hurtigere end mesteren, selv da han var på sit højeste?

Ét er, hvad racingfans verden over mener, men hvad mener de folk, som er tættest på sporten og som kender bagsiden af medaljen? De er noget mere nuancerede end de fleste skabs- og sofakørere, men også her er der delte meninger.

Jos ”The Boss” Verstappen, der var Schumachers holdkammerat, da han vandt det første af sine syv verdensmesterskaber i 1994, sætter spørgsmålstegn ved, om tyskeren stadig kan konkurrere på højeste niveau.

Selv i paradedisciplinen regnvejrskørsel har det knebet for Michael Schumacher at gøre sig gældende. Copyright Daimler-Benz

"Måske har han mistet sin føling for racing under sine tre års pensionering," siger han. "Hvad vi nu ser, er, at Schumacher er en almindelig mand af kød og blod, og at selv han ikke kan trylle."

Men to andre kørere opfordrer til tålmodighed midt i kritikken af den syvdobbelte verdensmester.

"Jeg er ikke bekymret for Schumacher," siger Jacques Laffite, der vandt seks Grand Prix-løb i 1970'erne og 1980'erne. "Bilen passer bare ikke hans kørestil. Du kan se på banen, at han kæmper med understyring."

Og noget tyder på, at franskmanden har fat i noget. Således vil Mercedes præsentere en omfattende opdatering, herunder længere akselafstand samt en ny vægtfordelingspakke i det spanske Grand Prix, og Laffite mener, at Barcelona "bliver bedre" for Schumacher.

En anden grand prix-veteran, Martin Brundle, støtter også sin tidligere Benetton team-kammerat, Schumacher.

"Jeg tror fuldt ud på hans evner," sagde han. "Men jeg tror også, at han har brug for mere tid. Hvis jeg derimod ser de samme resultater til september, så ville jeg være bekymret.”

”Den omstændighed, at der ikke er nogen test, gør det svært for ham,” mener Brundle.

Michael Schumacher har haft store problemer med Mercedes GPs understyring. Copyright Bridgestone Motorsportmedia

Også tidligere verdensmester, Mika Häkkinen, er trådt frem og forsvarer åbent Schumacher. Han advarer dog om, at det ikke bliver lettere for ham.

"Jeg er temmelig sikker på, at Schumacher vil vinde et løb i denne sæson," udtaler Häkkinen.

"Jeg ved, hvad der driver ham og hvor hårdt han arbejder, når han har sat sig et mål. Men det vil blive svært for ham. Formel 1 vil ikke give ham tid. Den kender ingen nåde og tillader dig ingen undskyldninger."

"Han tænker ikke på sit ry et eneste sekund, men han vil blive vred, hvis han ikke formår at leve op til sine egne forventninger. Og sådan er situationen i øjeblikket."

Häkkinen sagde også, at en kombination af nye tekniske elementer til F1-bilerne sammenholdt med Schumachers alder har gjort situationen ekstra hård for tyskeren.

"Denne sport kræver fuld koncentration, og det er vanskeligt at opnå, når du er 41 år gammel. I den alder er der trods alt ting, som er vigtigere og fylder mere i dit liv."

Michael og Corinna Schumacher. Som 41-årig satser man anderledes end som 21-årig. Copyright Mercedes GP

Endelig har den allestedsnærværende dinosaur, Niki Lauda, naturligvis også en mening om Schumachers præstationer. Østrigeren, der selv er tredobbelt F1-verdensmester, har pæn erfaring med comeback på dette niveau, idet han selv vandt sit seneste mesterskab i 1984, netop efter at være returneret til Formel 1 efter en alvorlig ulykke og efterfølgende skadespause.

"Han må ændre sin kørestil så hurtigt, som muligt," fortæller han til avisen ’Blick’. "De nye Formel 1-biler, med meget smallere fordæk, har naturligvis overrasket ham, mens Rosberg ikke har haft nogen problemer, og i øvrigt gør et sensationelt stykke arbejde."

Hvad mener du? Burde Michael Schumacher blive hjemme på verandaen i gyngestolen, eller skal han bare fortsætte og gi’ den gas? Og vil han vinde løb i denne sæson?

Skriv din mening i debatten herunder.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes-optimeringer til Schumacher 1.5 liter – 4 cylindre »