Fransk eller amerikansk team i Formel 1 i 2011?

Glem US F1 Team, det projekt er dødt. Nu er et nyt amerikansk projekt ved at blive stablet på benene, og de har allerede sendt et ’letter of interest’ til FIA. Interesseerklæringen er dog ikke det samme som en tilmelding til 2011.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 13/5 2010 klokken 19:05

Cypher Group hedder gruppen bag det måske kommende amerikanske Formel 1-team. Den består af erfarne F1-ingeniører, designere, forretningsmænd o.lign.

Cypher Group er klar over, at det er en kæmpe udfordring de står overfor. Derfor har man kun indsendt en interesseerklæring til FIA, da man ikke ønsker at indsende en tilmeldelse før budgettet er på plads. Man har lært af US F1’s katastrofale forløb.

”Vi er ikke interessereret i at gøre America, fans og os selv forlegne. Vi ønsker kun at give America den chance det fortjener.”

ART Grand Prix vil i Formel 1.
Copyright Michael Ewert


Franske ART Grand Prix har i modsætning til Cypher Group indsendt en tilmelding til FIA. Holdet, som har bragt en del af de nuværende F1-kørere i Formel 1 f.eks. Lucas di Grassi, Nico Rosberg og Hulkenberg, ikke at forglemme Lewis Hamilton, ønsker at stille til start til næste års verdensmesterskab.

Det bekræftede ART GP teamchef Frederic Vasseur til det franske motorsportsblad ’Auto Hebdo’:

“Ja, vi har indsendt en ansøgning til FIA om at deltage i F1 World Championship 2011.”

”Ansøgningen blev indsendt før 15. april, og FIA skulle vende tilbage til os inden 1. juli, men før det skulle vi have ordnet de tekniske og finansielle dele – Derfor har vi ikke meldt noget ud om det før.”

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Monacos Grand Prix: 2. frie træning Button hurtig i pitten, ikke på banen »