KERS tilbage i 2011

Ifølge FIA præsident Jean Todt, er det vigtigt for Formel 1, at KERS bliver genindført i Formel 1 fra 2011, som planlagt, da det er med til at give Formel 1 et troværdigt billede, som en sport der tænker på fremtiden.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 4/6 2010 klokken 11:06

”Det handler ikke kun om at gøre sporten mere grøn, men om at bevise at Formel 1, er med til at gøre fremtidens biler mere grønne,” kom det fra FIA præsident Jean Todt.

FIA valgte at tage, det meget hypede KERS system, af bilerne i 2010, efter mange hold havde store problemer med det i 2009 og at flere biler uden KERS viste sig at være hurtigere, end dem med, bl.a. som følge af bedre vægtfordeling.
Nu skal det så tilbage igen, hvis det er op til Todt.

Ifølge Jean Todt, vil det være en klar fordel, hvis alle hold havde samme KERS system, hvilket vil minimere udviklingsomkostningerne og samtidig sikre, at alle bliver stillet ens.
I dag bruger alle hold samme motorstyringsenhed, der er udviklet af McLaren, så det er muligt at holdene kan dele nogle tekniske komponenter, uden det betyder, at holdene bliver for ens.

”Jeg er oprigtigt skuffet over, at alle holdene blev enige om, at de ikke skulle bruge KERS i 2010, men jeg håber på, at vi bliver enige om at genindfører det i 2011,” sluttede Todt.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Force India sagsøger Lotus Webber vil ikke tage skylden »