McLaren positive, men realistiske til Spa

McLaren har manglet fart, Mark Webber og Red Bull har overtaget førerpositionen i mesterskabet, samtidig med at Ferrari også har fundet fart i sine biler. McLarens kørere og teamchef er dog alligevel optimistiske, om end realistiske.

McLaren teamchef Martin Whitmarsh . Copyright McLaren

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 20/8 2010 klokken 15:08

På det seneste har det været lidt op ad bakke for McLaren, der har måttet se Red Bull snuppe førerpositionen fra Lewis Hamilton, samtidig med at Ferrari har fået mere fart i de røde biler og nu er hurtigere end det britiske team. Det foruroliger dog ikke Jenson Button.

"Vi ankommer til Belgiens Grand Prix vel vidende, at vi har noget at indhente, for vi kørte ikke et særligt godt løb i Ungarn, og hele teamet ønsker at komme tilbage i front igen hurtigst muligt,” udtaler Button.

Lewis Hamilton. Copyright McLaren

"Selvom vi er optimistiske og ved, at chassisreglerne vil lukke hullet mellem de bedste hold, og at vores pakke passer bedre på både Spa og Monza, end på Hungaroring, så er det stadig vigtigt, at vi genvinder den fart, vi havde tidligere på sæsonen.”

"Jeg elsker at køre løb på Spa - det er et af de virkelig store løb, og et grand prix jeg ville elske at vinde. Jeg havde ikke den bedste løb her sidste år, da jeg blev skubbet ud på toppen af bakken på den første omgang, så bare det giver mig ekstra motivation til at gøre det godt her.”

Lewis Hamilton, der måtte afgive førerpositionen i mesterskabet til Mark Webber, er realistisk omkring teamets chancer.

"Selvom det har været dejligt for hele teamet, at fabrikken har været lukket ned til en velfortjent ferie, så jeg tror, vi alle virkelig ser frem til at komme tilbage i kampen om titlen,” udtaler Hamilton.

Der analyseres data og forbedres hos McLaren. Copyright McLaren

"Pausen gav os værdifuld tid til at tænke og overveje, hvordan vi kan forbedre vores bil for resten af sæsonen - og vi går ikke kun efter bedre resultater, men også efter mere fart i resten af året.

"Hverken Jenson eller jeg havde et rigtig god løb på Spa sidste år – selv kunne jeg ikke se det fra mit cockpit, men jeg tror Jenson blev skubbet ind i et spin bagfra i Les Combes, og det efterfølgende kaos ramte også mig. Så det var underligt at se hele løbet i garagen.”

"Nu er vi på vej til Spa efter at være udgået af løbet i Ungarn. Vi har undersøgt årsagerne og tror, at vi har identificeret problemet og er overbevist om, at det ikke skulle ske igen.”

"Personligt mener jeg, at Spa er et af de store Formel 1-løb, og et jeg virkelig vil elske at vinde. Jeg vil køre alt hvad jeg kan og forsøge at få os tilbage i jagten igen i Belgien, og det ville være fantastisk, hvis vi kunne få en vinder i slutningen af weekenden," slutter Hamilton.

Martin Whitmarsh, McLarens teamchef, har fundet sommerferien yderst velkommen af en række grunde.

”For det første gav den hele holdet en hårdt tiltrængt pause efter nogle særdeles hårde løb. For det andet gav det vores teknikere tid til overvejelse og at tænke forud til de afsluttende løb. Og endelig har pausen vist sig meget nyttig for os til at udføre nogle vedligeholdelsesarbejder på vores vindtunnel, som skulle forbedre den væsentligt,” siger Whitmarsh.

"Som vi hele tiden har sagt, så vi mener vi, at der er nogle store muligheder gemt i bilen samt den seneste opgradering, og vi er overbeviste om, at vores arbejde vil frigøre dem hurtigt," slutter Whitmarsh pressemeddelelsen fra McLaren.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Virgin langer ud efter Bernie HRT bekræfter Yamamoto til Spa »