Lotus skaber yngste F1-testkører

Kun 16 år gammel skrev Nabil Jeffri, en ung malaysisk kører, F1-historie som den foreløbig yngste testkører i Formel 1. Det skete på landingsbanen ved The Imperial War Museum ved Duxford, hvor Lotus Racing brugte en af deres tilladte aero-testdage.

Nabil hos Lotus . Copyright Lotus Racing

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 3/9 2010 klokken 10:09

Lotus gav onsdag testdebut til den hidtil yngste Formel 1-testkører i Formel 1. Nabil Jeffri kommer fra AirAsia ASEAN Driver Development-talentprogrammet, der er et program der arbejder på at få fjernøstlige kørere frem i motorsportens verden.

Det unge talent brugte onsdag på at køre op og ned ad langsiden ved Duxford, hvor Lotus testede nye aerodynamiske dele forud for det italienske grand prix på højfartsbanen Monza, samt øvede pit stops, da hurtige dækskift nu er endnu vigtigere i topklassen.

Nabil Jeffri i Lotus T127
Copyright Lotus Racing


Under kyndig overvågning af Lotus’ løbskører Heikki Kovalainen og reservekører Fairuz Fauzy steg den 16-årige testkører ud af Lotus T127 med et kæmpe smil.

”Jeg har haft en fantastisk dag, en af de bedste i mit liv og jeg vil gerne takke Lotus Racing, Tony Fernandes og Mike Gascoyne for at give mig chancen for at køre deres bil.”

”Jeg er nødt til at indrømme, at første gang var rimelig skræmmende – alle fortalte mig at accelerationen ville blive utrolig, og nedbremsningen ville være så meget kraftigere end noget jeg tidligere har oplevet, og det tog lidt til at vænne sig til dette, men Heikki og Fairuz gav mig nogle råd om hvordan jeg skulle håndtere det, og efter et stykke tid følte jeg mere tilpas, og kunne gennemføre dagens plan.”

Heikki og Fairuz giver gode råd
Copyright Lotus Racing


”Det er sådan en ære at have fået denne mulighed, og der kommer til at gå lang tid før begejstringen fortager sig, men jeg vil fortsætte med at arbejde hårdt for en dag at kunne tilslutte mig Heikki, Fairuz, Jarno og resten af F1-feltet, og med opbakning fra personer som Tony (Fernandes) og Lotus Racing, så har jeg en god chance for at nå dette.”

Heikki Kovalainen roste Nabil Jeffri for hans testdebut:

”Det er en stor oplevelse for Nabil og det var virkelig godt at se, hvordan det gik. Han er naturligvis meget ung, og han husker denne oplevelse resten af livet. Når man mærker kræfterne i en Formel 1-bil er det en fantastisk følelse, og jeg fortalte ham at jeg skulle nyde det og ikke lade sig stresse for at imponere alle for meget.”

”Han gjorde det godt i dag – han opfangede hurtigt de korrekte procedurer og arbejde godt sammen med holdet, hvilket er rimelig godt, når man tænker på at hele løbsholdet her, hvilket kunne have været ret skræmmende.”

Nabil Jeffri
Copyright Lotus Racing


Lotus teamchef Tony Fernandes var også godt tilfreds:

”Da jeg først tilbød Nabil en chance for at køre vores bil kunne han ikke se om jeg mente det eller ej, men jeg var meget seriøs for at give den unge malay en chance for at prøve kræfter med de store.”

”Jeg tror Nabil tager tilbage til Malaysia, godt forvirret med alt hvad der skete for ham i dag (onsdag), men nu kan han sige, at han har kørt en Formel 1-bil, og det vil rette hans sigte mod toppen resten af livet. Tillykke Nabil – du er en superstjerne.”

Unge Nabil Jeffri deltager i dette års Formula BMW Asia-mesterskabet.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Nick ud, Rubens ind Yamamoto fast mand hos HRT i resten af 2010 »