Button: Vi havde ikke farten i dag

Efter en flot start, hvor Jenson Button, McLaren, frarøvede Fernando Alonso, Ferrari, hans førsteplads, måtte briten alligevel returnere den tilkæmpede førerposition til Alonso igen. Bilen manglede ganske enkelt fart i dag, indrømmer Button.

Jenson Button . Copyright McLaren

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/9 2010 klokken 18:09

Normalt er højhastighedsbaner McLaren foretrukne, og teamet var derfor også regnet som favorit til podiet i dag. Men sådan skulle det ikke gå.

“Det var et virkelig hårdt løb i dag, og det var ganske svært at holde presset bagfra væk,” indrømmer løbets nr. 2, Jenson Button. “Jeg tilbragte det halve af eftermiddagen med at kigge i bakspejle og TV-monitorer på banen, for at se, hvor Fernando (Alonso, red.) var.”

I starten af løbet fløj der en karosseridel af Button McLaren-racer, men det opdagede køreren ikke.

“Jeg fandt først ud af bagefter, at noget af min diffuse var revet af. Om det havde betydning, ved jeg ikke.”

Jenson Button. Copyright Bridgestone Motorsportmedia

“Med den downforce jeg havde, forventede jeg at trække fra de andre i svingene, men i stedet for bevægede bilen sig temmelig meget, så jeg blev nødt til at køre blødt og ikke lave nogen fejl.”

McLaren pitstop blev diskuteret over radioen under løbet, hvor Button højlydt spurgte til det kloge i at skifte til et nyt sæt prime dæk.

“Måske var det en fejl at kalde mig ind, men teamet mente, at de nye prime-dæk var hurtigere end option-dækkene. Men jeg kunne ikke få vejgreb med de nye dæk og tabte temmelig meget af den grund. Det var skuffende at se Fernando komme tættere på.”

“Alt i alt havde vi ikke farten i dag, men alligevel var weekenden god for os - jeg scorede nogle gode points, og denne andenplads er meget vigtig for mit mesterskabshåb,” sluttede Jenson Button.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Italiens Grand Prix: Sejr til Alonso Ærgerlig Hamilton: Intet er afgjort endnu »