Alonso: Mekanikerne skabte et mirakel

Det var en stærk følelsesmæssig oplevelse at stå på podiet på Monza, udtaler løbets vinder, Fernando Alonso. Spanieren dedikerer sin sejr til teamets mekanikere.

Fernando Alonso, Stefano Domenicali og Felipe Massa på podiet på Monza, 2010. . Copyright Copyright Ferrari Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/9 2010 klokken 11:09

Med sejr nummer 213 ud af 807 F1-løb trak Ferrari sig som vinder af gårsdagens italienske grand prix. For vinderen, den dobbelte verdensmester Fernando Alonso, var det sejr nummer 24 i Formel 1 og dermed hans anden sejr på det italienske teams hjemmebane i Monza.

Alonso er normalt ikke kendt for at vise de store følelser, men denne sejr betød alligevel mere for ham, end han havde regnet med.

"At vinde på Monza bag rattet i en Ferrari er noget særligt, som kun kan sammenlignes med, da jeg vandt foran mit hjemmepublikum i Barcelona i 2006,” udtalte Alonso efter sejren. ”At være på podiet var en utrolig følelse: hvilket hav af mennesker, så mange flag!”

Starten af Italiens Grand Prix. Fernando Alonso forrest, fulgt af Felipe Massa. Udenfor billedet fører Jenson Button feltet an. Monza, 2010. Copyright Ferrari Media.

”Jeg var overvældet over de følelser, som de mange fans viste, lige fra første øjeblik, de ankom i torsdags. Jeg vil gerne dedikere denne sejr til dem og den passion, som kendetegner alle Ferrari fans.”

Alonso kommenterede også starten, hvor Jenson Button, McLaren, tog spanierens første startplacering.

”Jeg fik en rimelig god start, men Jensons var absolut bedre og mere effektiv. Jeg forsøgte at angribe ham ved det første sving, men det lykkedes ikke, og der var nogle meget spændende øjeblikke, hvor jeg stødte sammen med både ham og Felipe. Jeg var nervøs for, at der var opstået nogle skader, men heldigvis var alt fint.”

”Jeg kunne hele tiden følge med Jenson, og vi kørte ud fra hvad der var den bedste strategi. Da han kørte i pit, stod det klart, at jeg kunne køre en omgang mere. Pitstoppet var super: Vi fik nogle tiendedele, og de gjorde forskellen.”

Fernando Alonso. Monza, 2010.

Spanieren mener, at mekanikerne nærmest skabte et mirakel, med det korte pitstop, der sendte ham ind foran Button.

”I dag var det mekanikerne, der vandt løbet, og de skabte et rigtigt mirakel. Hele holdet var ligeså fantastisk, som bilen var,” sagde han.

Ferrari kan dog ikke hvile på laurbærrene længe. Singapore venter forude.

”Vi har opdateringer med til Singapore, men det er ikke nemt at blive ved med at forbedre, fordi vi også er nødt til at begynde at tænke på 2011. Vi er nødt til at fortsætte med at være målrettede og gøre vores bedste,” understregede ex-verdensmesteren.

”Vi kan ikke tillade os den mindste fejl, fordi vi stadig er bagud, men vi har absolut taget et godt skridt fremad i dag," sluttede Alonso.

Teamkammeraten, Felipe Massa, tog tredjepladsen i løbet.

Med sejren tog Alonso 25 point til sit regnskab og ligger nu som nr. 3 i kampen om det samlede mesterskab. Forrest ligger Mark Webber, Red Bull, og som nr. 2 ligger Lewis Hamilton, McLaren.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ærgerlig Hamilton: Intet er afgjort endnu Lotus går fra Cosworth »