Er Kimi på vej tilbage til F1?

Rygterne forlyder, at 2007-verdensmester, og nuværende Citroen-rallykører, Kimi Räikkönen skulle forhandle med Renault omkring et sæde til næste sæson. Men er det andet end et forsøg på at få Citroen til at betale mere for endnu en rallysæson?

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 16/9 2010 klokken 15:09

Renaults teamchef Eric Boullier har bekræftet, at han har haft kontakt til nuværende rallykører, Kimi Räikkönen omkring et sæde til næste sæson. Efter sigende skulle det være Kimi Räikkönen, der noget overraskende har taget kontakten.

Overraskende af den grund, at han uger tilbage næsten annoncere, at Formel 1 var fortid, og derfor kan man tvivle lidt på om et comeback virkelig er ønsket. For Kimi Räikkönen kan det meget vel være et forsøg på at få Citroen til at hæve deres kontrakttilbud til finnen med et par millioner.

Renault teamejer Gerard Lopez
Copyright Renault F1


Renault teamejer, Gerard Lopez, vil dog hverken be- eller afkræfte, at Robert Kubica får Kimi Räikkönen, Vitaly Petrov eller en anden kører som holdkammerat i 2011. Indtil videre virker Renault langt mere tilfreds med de russiske sponsorer end deres russiske kørers resultater.

”Jeg tvivler på, at Monza er banen, hvor han har gjort til at retfærddiggøre et sæde til næste år. Hvis vi ikke vælger at beholde Vitaly, så har vi muligheder, både med folk der er i Formel 1, og folk der er ude men gerne vil tilbage.”

”Når man er så heldig, at man har et sæde som ingen ønskede sidste år og alle ønsker i år, så tager man sin tid. Men lige nu er Vitaly vores andenkører, og vi prøver at gøre hvad vi kan for, at han bliver som andenkører.”

Kimi Raïkkönen
Copyright Red Bull Racing


Kimi Raïkkönen er et navn, der pr-mæssigt vil være et scoop for Renault, og fansene vil byde den finske kører velkommen tilbage.

Omvendt så har Vitaly Petrov fået Rusland til at gå i selvsving, og det er for Bernie Ecclestone og Renault nok mere værd end en finne, som ingen ved, hvordan vil klare sig, internt i teamet såvel som holdkammerat til Robert Kubica.

Vitaly Petrov
Copyright Renault F1


Vitaly Petrov er dog ikke nervøs for om han er i Formel 1 til næste år.

”Jeg vil være i Formel 1 i 2011.”

”Forhåbentlig når jeg vender tilbage næste år, så har jeg ikke behov for at lære alt.”

Et rygte sender Vitaly Petrov til Lotus, der forventes at annoncere Renault som motorleverandør om halvanden uge i Singapore.

Om The Iceman fortsætter som rallykører i WRC-mesterskabet eller laver comeback i Formel 1 er noget vi ser frem til at finde ud af.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull har kun Renault tilbage Grosjean afløser Heidfeld »