Hamilton: Det var Webbers skyld

For tredje gang i de seneste fire løb måtte McLarens mesterskabshåb, Lewis Hamilton, udgå. Denne gang var det efter en kollision med Mark Webber, Red Bull, og briten mener, at fejlen var Webbers.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 27/9 2010 klokken 22:09

Det var en ærgerlig Lewis Hamilton, der måtte se sine chancer for en god placering fordampe op i Singapores fugtige, varme aftenluft.

På omgang 36 kolliderede Hamilton med en af sine største konkurrenter til årets titel som verdensmester, Red Bulls Mark Webber, og da briten blev kørt væk på en noget langsommere scooter, var det kørerens exit nummer tre ud af de fire seneste løb.

Flere røde tal i et efterhånden hårdt presset pointregnskab.

Hamilton var dog ikke i tvivl om, hvem flasken pegede på i skyldspørgsmålet. Fejlen var Mark Webbers, udtalte han efter hændelsen.

"Jeg er stadig ikke helt sikker på, hvad der skete med Mark og mig,” udtalte Hamilton efter hændelsen. “Men set fra mit synspunkt, mener jeg, at han lavede en fejl.”

Lewis Hamilton. Copyright McLaren

“Jeg så, at han var blevet bremset af nogle langsommere kørere, så jeg var i stand til at slipstreame ham. Jeg var på ydersiden i sving syv, og han var i min blinde vinkel, lige bag mig.”

"Jeg troede, at jeg var kommet forbi ham. Jeg bremsede, drejede ind og forsøgte at give nok plads til ham på indersiden - og det næste der skete, var, at jeg blev klippet, så mit dæk punkterede - og det var det.”

“Men, som man jo siger, ‘det er motorsport’.”

Hamilton mener dog, at der stadig er chancer for at vende tilbage.

"Der er stadig fire løb tilbage, og jeg er 20 point efter Mark, og det er en rimelig forskel, men det er ikke uoverstigeligt. Jeg er bare nødt til at holde mit hoved klart og håbe på det bedste.”

Mesterskabdrømmene har Hamilton indtil videre parkeret et sted ude mellem Japans og Abu Dhabis Grand Prix.

“Jeg tænker ikke specielt på verdensmesterskabet lige nu. Jeg vil bare prøve at nyde resten af sæsonen, og se hvad der sker. Men jeg vil kæmpe til det sidste, fordi det er den eneste metode, jeg kender," sluttede Hamilton.

Kollisionen blev kort efter hændelsen efterforsket af løbets stewards, som ca. et kvarter senere oplyste, at de ikke fandt grund til at foretage sig yderligere. Der var tale om en såkaldt 'race incident'.

Lewis Hamilton ligger nu som nr. 3 i verdensmesterskabet, der føres af Mark Webber i Red Bull. På andenpladsen ligger Fernando Alonso i Ferrari.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hulkenberg og Sutil straffet Lotus-forvirring i disse dage »