HD i 2011?

Mens vi får flere og flere High Definition-kanaler på TV, og mens flere og flere udsendelser, heriblandt sportsgrene, bliver sendt i det skarpe HD-signal, har Formel 1 ladet vente på sig. Søndag udtalte Bernie Ecclestone, at HD kan være en mulighed i 2011.

Bernie Ecclestone og Red Bull teamchef Christian Horner . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 28/9 2010 klokken 09:09

Der bliver noget at glæde sig til i 2011. Efter al sandsynlighed bliver Formel 1 sendt i det skarpe HD-signal fra næste sæson, et år før planlagt.

Oprindelig var 2012 sat som året, hvor Formel 1 ville komme i knivskarp kvalitet, ligesom IndyCar og Nascar-klasserne er blevet vist i de sidste par år.

Problemet skulle være, at det tekniske udstyr på banerne ikke har kunne leve op til de krav, som specielt Formel 1-motorerne skaber.

Snart vil vi kunne se Nico foran Nico i højdefinition
Copyright Williams F1


Det lyder måske mærkeligt at nævne motorerne som en hindring for HD, men alle der har prøvet at filme starten på et Formel 1-løb ved, at de høje frekvenser som motorerne skaber kan få en camcorder til at flimre. Det ser vi ikke på tv, hvor udstyret er state-of-the-art, men også kun i det almindelige billedesignal.

Det handler også om billedstørrelsen, der bliver noget større ved HD-signaler end ved det almindelige signal. Et spørgsmål som handler om opløsningen på det billede, der sendes ud.

Nu skulle udstyret imidlertid være klar til de udfordringer, som Formel 1 byder, og det rygtes, at alle løb i år er optaget i HD, men sendt ud i SD-signalet. Hvis det er sandt, er der ikke noget til hinder for, at fremvise billederne i ypperste kvalitet.

Tidligere i år viste en undersøgelse foretaget af månedsbladet F1 Racing, LG og FIA, at folks største ønske var løb i HD. 70% ønskede dette, og månedsmagasinet skrev senere, at Abu Dhabi i år kunne være det løb, der for første gang blev vist HD fra.

Bernie Ecclestone udtalte for måneder tilbage, at det handlede om udbud og efterspørgsel. Det skulle kunne betale sig at producere det dyre HD-signal i forhold til de tv-stationer, der sender Formel 1. Der er ingen fornuft i at producere dyrt, hvis tv-stationerne ikke sender det dyre signal.

Den forhindring skulle nu være overvundet, hvis man kan stole på den udtalelse, som Bernie Ecclestone gav BBC-reporter Eddie Jordan efter Singapores Grand Prix.

”Jeg tror vi vil skifte til højdefinition sandsynligvis til næste år.”

Mon ikke alle med et HD-tv krydser fingre for dette.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Webber var heldig Koreas Grand Prix i farezonen »