Button og Hamilton vil kæmpe i Japan

Både Button og Hamilton mener, at de har muligheder for at beholde, eller forbedre, deres mesterskabschancer i Japan, da begge føler at banen ligger godt til dem.

Jenson Button . Copyright McLaren

Af: !Henrik Lilliendahl Jensen (hlj@bmf1.dk) d. 6/10 2010 klokken 20:10

Lewis Hamilton er forhåbningsfuld i mesterskabssammenhæng, da han selv mener at have en chance for at vinde på en af de mest klassiske baner i F1's historie, Suzuka, som danner rammen om weekendens Grand Prix.

Uanset hvordan 2010-sæsonen forløber fra nu og til finalen i Abu Dhabi den 14. november, er det helt sikkert, at sæsonen vil blive husket som en af de mest tætte og spændende i mange år.

Med fire løb tilbage, er der stadig fem piloter som jagter titlen. Hamilton og hans McLaren teammate Jenson Button, Ferraris Fernando Alonso og Red Bull-duoen Mark Webber og Sebastian Vettel.

Lewis Hamilton Copyright McLaren Media

Og med blot 25 points - en racevinders - forskel i mesterskabet, fører Webber reelt kun ét løb foran Button, og hver justering på rattet vil på Suzuka være afgørende.

Hamilton er fast besluttet på at tage udfordringen op. Det er en rigtig "mestrenes bane", og man skal være dygtig og engageret for at gøre en god figur på den bane, for der er ikke plads til fejl.

Fejltagelser har været en del af Hamiltons seneste løb, hvor han har haft en lettere sammenfiltring med både Ferraris Felipe Massa i Italien, og Webber i Singapore. Det har kostet ham en del kritik, men briten mener, at han kan overskue balladen.

Hamilton glæder sig til at vende tilbage til den bane, som gav ham en 3. plads i hans banedebut for 12 måneder siden.

"Suzuka er en meget ufærdig udfordring for mig, hvor jeg kørte det bedste jeg kunne sidste år, men vores bil var bare ikke hurtig nok. I år vil jeg prøve hårdt, for jeg har brug for et stærkt resultat for at få min titel håb tilbage. Det vil være mit fuldstændige fokus fra det øjeblik, jeg sidder i cockpittet fredag morgen. Nu er tiden ikke inde til at holde tilbage . . nu er det tid til at kæmpe."

Hamiltons teamkammerat, den regerende verdensmester, ser også frem til "den store udfordring" som Suzuka-banen er.

"Jeg har brugt en så stor del af min Formel-bil karriere her i Japan, så jeg næsten betragter det som noget af et andet hjem i dag," sagde Button.

"Suzuka er det perfekte sted for det japanske grand prix - en af verdens virkelig storslåede baner, og en af de største udfordring for enhver racerkører."

Buttons bedste japanske løbs-resultatet blev en tredjeplads på denne bane i 2004, men han mener ikke desto mindre at banen, med omgivelser, der er velegnet til hans stærke sider.

"Jeg har haft nogle gode resultater på Suzuka, men jeg har aldrig vundet i Japan," siger han.

Jenson Button Copyright McLaren

"Jeg synes, det er en bane, der passer til min stil, hvor det handler om at miste så lidt hastighed som muligt gennem svingene og opretholde en meget jævn og præcis rytme."

Reflekterende over sine titel-chancer, med 4 løb tilbage tilføjer Button. "Jeg mener, at hvem der bliver den kommende indehaver af VM-titlen, er et meget åbent spørgsmål, men ingen at de konkurrerende om titlen har råd til flere fejl".

Enhver af top 5 kørerne kan stadig få titlen, og, så det er en åben kamp.

Jenson Button tilføjer dog: "Det er naturligvis ingen fordel at være bagud, men tag ikke fejl, for jeg har stadig intentioner om at vinde i år."

"Jeg kan ikke forestille mig andet, end at jeg også kører med No. 1 på siden næste år," slutter verdensmesteren.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vred Kimi afviser Renault-comeback Webber nedtoner favoritrollen »