Officielt: F1 i Rusland fra 2014

Rusland bliver en del af Formel 1-cirkusset fra 2014. Det blev bekræftet i går af Ruslands præsident, Vladimir Putin, til det russiske nyhedsbureau ’Ria Novosti’. Kontrakten er på syv år.

En russisk kvinde jubler over Petrovs 10. plads . Copyright Michael Ewert

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 15/10 2010 klokken 09:10

Der skal køres Formel 1 på en nyanlagt bane, når det store cirkus siger ’Strazvutje’ til det nye ’Formel 1’. Det bliver i Sochi, byen ved Sortehavet, der også er vært for de olympiske vinterlege samme år, der skal køres på.

Banen bliver finansieret af russiske virksomheder, og flere af dem allerede involveret i motorsport som sponsorer. Oliefirmaet Lukoil, teleselskabet Megafon, aluminiumsgiganten Rusal, muligvis den russiske sportsvognskonstruktør Marussia, skulle være blandt investorerne.

Annonceringen af et russisk grand prix har sat gang i rygterne. Efter sigende er den mindre Virgin-sponsor Marussia klar til at starte et Formel 1-hold i 2012 eller måske overtage Virgin-holdet.

Virgin VR-01 med Marussia-navnet på langs med frontsektionen.
Copyright Virgin Racing


Igor Termilin, fra det russiske motorsportsforbund, udtaler: ”Underskriften på aftalen om at afholde et grand prix i Sochi, vil hjælpe til at bringe et russisk team til Formel 1.”

Russisk motorsport er inde i en god udvikling. Der er flere gange blevet afholdt Formel 1-demonstrationer i Moskva, senest i år med Bavaria City-arrangementet.

Vitaly Petrov er den første russiske kører i Formel 1, men den nykårede World Series by Renault-mester Mikhail Aleshin og Ivan Lukashevich fra GP3 er nogle af unge kørere på vej.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ingen førstekører hos Red Bull Virgin tror på næste års bil – Glock bliver »